2_logo institutionnel horizontal SD RVB

BENVINGUTS AL BUTLLETÍ DE PRIMAVERA 2024!

Visuel Newsletter Juin
twitter instagram custom linkedin youtube 

Bon dia!
El primer semestre de l'any 2024 ha estat ple d'activitats i nous llançaments de projectes de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània. Fins un total de 5 projectes europeus s'han posat en marxa i ja hi ha 8 projectes en curs amb la participació de l'Euroregió!
A més, l'Euroregió farà 20 anys i ho celebrarem en gran! Estigueu atents a pròximes notícies!

Llançament de la convocatòria AFLE

LogoAFLE_CAT_h
Inaugurada oficialment el 4 d’abril de 2024 a Banyuls de la Marenda, l'Àrea Funcional Litoral Est (AFLE) tracta els reptes del litoral entre l’estuari de l’Aude i el delta de l’Ebre i s'inscriu en el Programa INTERREG VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027) finançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Assemblea euroregional de la Joventut (AEJ)

Us presentem el nou logo de l'AEJ!

Com totes sabeu, una imatge val més que mil paraules, i per això, us presentem el nou logo de l'@aej_epm! Representa la unitat territorial, la diversitat cultural i la veu jove, com a símbol de l'assemblea.
Logo_AEJ-CATALA

AG del 19 d'abril de 2024

El 19 d'abril vam celebrar l'Assemblea general plenària on vam fer balanç de la situació, el traspàs de la presidència de les Illes Balears a Occitània i les projeccions de futur.

Viatge a Brussel·les

Els dies 19 i 20 de març diversos membres de l’AEJ van tenir l'oportunitat de visitar i conèixer les institucions europees gràcies a l’Euroregió Pirineus Mediterrània i l'oficina de la Comissió europea i del Parlament europeu a Barcelona.
IMG-20240523-WA0019
Membres de l'AEJ i altres entitats al Parlament europeu a Brussel·les

Seguiu-nos a les xarxes socials!

twitter instagram linkedin 

ESDEVENIMENTS DESTACATS

Inaugurada oficialment el 4 d’abril de 2024 a Banyuls de la Marenda, l'Àrea Funcional Litoral Est (AFLE) tracta els reptes del litoral entre l’estuari de l’Aude i el delta de l’Ebre i s'inscriu en el Programa INTERREG VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027) finançat per la Unió Europea a través del Fons FEDER.

L’Euroregió llança una convocatòria de 5,5 M€

L’objectiu general de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de l’àrea transfronterera mitjançant la cooperació.
53644863745_d3b70655af_o
AFLE_logo_vert_CAT
El període de programació POCTEFA (2021-2027) integra el nou objectiu polític (OP5) de “una Europa més propera als ciutadans” amb la finalitat de promoure el desenvolupament integrat i sostenible del territori i les iniciatives locals.
S'obre el període de candidatures per a la convocatòria euroregional de projectes de cultura 2024
APC24

Els resultats de l'APC23 ja estan publicats!

210521_APPEL_A_PROJETS_CULTURE
Moltes gràcies a tots els interessats que ens han enviat la seva candidatura!

Estalvi i reutilització d'aigua en el sector turístic

240321_WSR_INVIT_PROG
La conferència final del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE va reunir a Palma (Illes Balears) alts representants polítics, actors del sector turístic i socis del projecte europeu per obtenir una visió general dels progressos i recomanacions sobre la circularitat i sostenibilitat de l’ús de l’aigua.
240321_WSR_FINAL EVENT_PALMA_07_Taula rodona 2_Tous
Xavier Bernard-Sans, Secretari General de l'Euroregió, participa a la taula rodona.

PROJECTES EUROPEUS

Y4 GREEN ERF_LOGO
Campanya de comunicació euroregional multilingüe sobre la política de cohesió de la UE al territori de l'Euroregió.

Està creat per i per a joves entorn la prioritat de fer l’Europa més verda: adapta a un enfocament euroregional els temes més rellevants del Pacte Verd Europeu.
Foto de Sergi Pérez
Claire Sarda-Vergés, Directora de l'ADRET, en una animació a Bourg-Madame.

Participació dels joves de l'Euroregió en el Pacte Verd

Es reuniran joves del territori per participar activament, tenir veu i fer propostes en el marc del projecte i la seva implementació en aquest territori 🌳🌿

🟢 Ja hem realitzat animacions a Catalunya i Occitània!🟢

En el marc del projecte s'han realitzat diverses animacions a centres de noves oportunitats i formatius a Catalunya i Occitània. Els joves han pogut conèixer de primera mà les repercussions del Pacte Verd europeu al seu territori i fer propostes 🌳🌿
twitter instagram linkedin website 

CESAM | Coordinators Day

Brussel·les | 7-8/03/24

Els dies 7 i 8 de març, va tenir lloc a Brussel·les la jornada de coordinació dels projectes de l’Instrument I3, on l’Euroregió va representar el projecte CESAM - Economia Circular i Solucions Sostenibles per al Sector Agroalimentari a la Mediterrània - com a líder.

CESAM | Steering Committee

Palma | 23-24/05/24

Foto de Sergi Pérez (2)
Steering Committee amb els socis del projecte els dies 23 i 24 de maig a Palma
Logo CESAM

CESAM | ALIMENTARIA

Barcelona | 19-20/03/24

Visita a la fira ALIMENTARIA de Barcelona en el marc del projecte CESAM - Economia circular i Solucions sostenibles per al sector agroalimentari a la Mediterrània.
Foto de Sergi Pérez (1)
Euroregió i socis durant el Steering Committee, Palma, 24 de maig de 2024.

SMART GREEN WATER

Kick off Meeting | 05/03/24

L'Euroregió és cap del projecte SMART GREEN WATER, que vol promoure la transformació digital de l'agricultura i l'estalvi d'aigua al sud-oest d'Europa com a part del programa Interreg SUDOE.
IMG_1103
L'equip de l'Euroregió i altres socis del projecte durant el llançament a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, 5 de març de 2024.
SMARTGREENWATER_LOGO_SUDOE_PROVISIONAL
- Objectius del projecte -
El gran repte de l’agricultura al SUDOE és fer front a les conseqüències del canvi climàtic, en particular als episodis de sequera cada cop més freqüents. Per això, és necessari crear les condicions per promoure la resiliència de l’agricultura millorant l’ús d’un recurs cada cop més escàs.

Per afrontar aquest repte, la transformació digital de l’agricultura és essencial i el suport a la digitalització resultant garantirà un sector agrícola més eficient en l’ús de l’aigua.

Fashion Forward

Kick off Meeting | 7-8/03/24

Llançament del projecte Fashion Forward del programa SUDOE a Barcelona
L’objectiu principal del projecte és impulsar la transformació de la indústria de la moda del SUDOE, especialment a les àrees rurals, cap a un model més sostenible, intel·ligent i digital adaptat a les noves regulacions europees.
L’equip de l’Euroregió serà responsable de l’estudi sobre el cicle de l’aigua en la indústria tèxtil de la regió SUDOE i de la capitalització del projecte.
240407_FASHION FORWARD_KICK OFF_BCN_Grup
Llançament del projecte FASHION FORWARD a Barcelona, els dies 7 i 8 de febrer de 2024.
interreg-sudoe
MODACC FF
Es produirà una estratègia transnacional holística per a la transformació de la indústria tèxtil i de la moda cap a un model circular consensuat que doni resposta als requeriments provinents de la UE per a cadascun dels grups objectiu i agents de la cadena de valor.

CARBON FARMING MED

Kick off Meeting | 29/02/24

CARBON FARMING MED_logo_Euro-MED
Carbon Farming Med, projecte finançat pel programa Interreg Euro-MED, promourà l'entrada del sector agrícola de la regió Mediterrània al mercat dels crèdits de carboni.
El projecte se centrarà en adaptar les metodologies de mesura, notificació i verificació de la quantitat de CO2 que pot arribar a ser capturat i emmagatzemat a sòls agrícoles gràcies a l'aplicació de noves pràctiques agrícoles i agroforestals
240229_CARBON FARMING_KOM_Vic_kick off_Equip BETA
Llançament del projecte CARBON FARMING MED a Vic, 29 de febrer de 2024.
240301_CARBON FARMING_KOM_Vic_Foto grup
L’objectiu principal del projecte és ajudar els agricultors a desenvolupar un sistema agrícola mediterrani sostenible i resilient i, al mateix temps, afavorir llur entrada al mercat del carboni per obtenir una altra font d’ingressos. Aquest objectiu s’aconseguirà optimitzant les pràctiques agrícoles regeneratives en un context mediterrani i proporcionant les eines necessàries per facilitar l’adopció de crèdits de carboni al mercat (des de la perspectiva del venedor i del comprador).
twitter website 

LocAll4Flood

Kick off Meeting | 8-9/04/24

El projecte LocAll4Flood, finançat pel programa Interreg Euro-MED, pretén reduir els riscos associats a les inundacions sobtades en petites conques hidrogràfiques i rierals no perennes, combinant accions de prevenció, adaptació i mitigació.
20240409_141009
Llançament del projecte LocAll4Flood a Vic, els 8 i 9 d'abril de 2024.
LocAll4Flood_LOGO_RGB_vert_EN
20240408_103914
En particular, el projecte se centrarà en 4 àrees topogràfiques diferents: zones urbanes, industrials, naturals i costaneres.

ALTRES ESDEVENIMENTS:

Conferència "Interreg: developing a vision for the future"| 14-15/05/24

Participació de Xavier Bernard-Sans a la Conferència Interreg: developing a vision for the future a Croàcia.

PROPERS ESDEVENIMENTS:

Logo CESAM menys marge
CESAM | Webinari de CESAM |
“Legislació sobre economia circular en el sector agroalimentari a la Mediterrània i la UE”
Medcat days
MedCat Days 2024 | Cinquena edició
Notícies de l'equip de l'Euroregió:
Donem la benvinguda a en Sergi Pérez, que s'ha integrat de ple a l'equip per les seves pràctiques de comunicació i projectes europeus!
També tenim amb nosaltres fins la tardor l'Anouck Moulin, voluntària Interreg que vetlla pel bon funcionament de l'AFLE.
Ens encanta tornar a incorporar la Flora Bacquelaine durant uns mesos a l'equip, com a cap de projectes de Cultura , Turisme i Joventut. Cobreix la plaça de la Lorena Abelenda Castro, que està d'enhorabona... Felicitats!
El Centre del Món, Hall B, 3a planta,
35, Bulevard Sant Aciscle
CS 7004
66011 Perpinyà Cedex (França)
+33 (0)4 48 22 22 34 | courrier@euroregio-epm.eu
EuroRegion_20Ans_Logo_RVB
Donar-se de baixa | Modifica la teva subscripció
twitter instagram custom linkedin youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet