logo horizontal
Euroregió Pirineus-Mediterrània | Un futur resilient al 2030

BENVINGUTS AL BUTLLETÍ DE PRIMAVERA 2023!

RMP0177627_Valeria Mongelli _ Region Occitanie__original
twitter instagram custom linkedin youtube 

Bon dia!
Esperem que hagis passat una feliç Diada d’Europa el 9 de maig!

A l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM), continuem treballant amb la UE per construir un futur resilient tant al territori euroregional com en l’àmbit mediterrani més ampli.

Traspàs de presidència a Tolosa i Assemblea Euroregional de la Joventut

Rosario Sanchez Grau, Consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Pere Aragonès i Garcia, President de la Generalitat de Catalunya i Carole Delga, Presidenta de la Regió d'Occitània, el 10 de febrer de 2023 a Tolosa de Llenguadoc.
Carole Delga, Presidenta de la Regió d'Occitània, i que assumia el rol de Presidenta de l'Euroregió des de finals del 2020, va passar el relleu a Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, el 10 de febrer de 2023 a Tolosa (Occitània), amb la presència de Rosario Sanchez Grau, Consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears.

Assemblea Euroregional de la Joventut (AEJ)

Paraules de la AEJ

Amb edats d’entre els 17 i els 29 anys, i procedents de les Illes Balears, Catalunya i Occitània, hem estat seleccionades per formar la primera Assemblea Euroregional de la Joventut.
Des de la nostra primera reunió els dies 9 i 10 de febrer de 2023 a Tolosa, ens hem reunit mensualment a distància, per preparar les nostres propostes per a l'Euroregió al voltant de diversos temes: medi ambient, desenvolupament sostenible i economia responsable, llengües/cultures, inclusió i drets socials, però també, igualtat de gènere.

El nostre primer objectiu?

Desenvolupar un pla de comunicació per als i les joves de les nostres regions! Motivades i unides per la voluntat d'actuar, tenim divuit mesos per demostrar que la joventut està plena de recursos.

Primera trobada de l'AEJ

IMG_0816
Foto de grup de l'AEJ
el 10/02/23 a Tolosa, Occitania

Segueix-nos a les xarxes per seguir el nostre progrés:

twitter instagram linkedin 

ESDEVENIMENTS DESTACATS

Passation Euroregion : Remise des prix du concours des jeunes influenceurs, Hotel de Region Toulouse, fevrier 2023

Lliurament dels premis als joves per a projectes a les xarxes socials

CAT_1_Pròrroga
Concurs juvenil per a projectes a les xarxes socials de foment de les llengües catalana i occitana a l’Euroregió

Es van lliurar els premis als joves guanyadors del concurs “Llengües”: Enhorabona a les 15 persones i entitats premiades

Convocatòria Cultura | APC23

S'obre el període de candidatures per a la convocatòria euroregional de projectes de cultura 2023. Enguany estrenem una nova forma de presentar les candidatures, a través d'una plataforma dedicada.

Convocatòria Cultura | APC22
Projectes en curs

En breu més informació sobre els resultats de la convocatòria APC22 i condicions de l'APC23
- Unió Europea -

Visita a la DG Regio, entre d’altres sobre l'Àrea funcional Litoral Est POCTEFA

230424_Macroregió Med_Meritxell Serret_BXLS
M. Serret, en representació del Govern de la Generalitat de Catalunya y de l'EPM, a Brussel.les, el 14/04/23.
Foto: Laurent Vankrinkelen

Llançament de la iniciativa "Amics de la Macroregió Mediterrània" amb MedCoopAlliance i entitats de cooperació a la conca mediterrània

Una delegació de l'EPM i de la seva presidència van participar a Brussel·les a una taula rodona amb actors europeus i mediterranis durant la Setmana europea d'Estratègies macroregionals.

Palma International Boat Show

230427_Palma International Boat Show_XBS_F. Armengol_Dir. Ports IB i GenCat
Membres de l'EPM i ports del seu territori es van reunir per avançar en un projecte europeu sobre ports, així com en la formació professional entorn a l'economia blava.

PROJECTES EUROPEUS

WAT'SAVEREUSE+LIFE_LOGO
IMG20230320160023[1]
L’EPM, els seus socis i convidats europeus a l'Acte del Dia Mundial de l'Aigua
als Jardins de Pedralbes, Barcelona 20/03/2023
LAgència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Euroregió Pirineus-Mediterrània van organitzar l'acte del Dia Mundial de l'Aigua en el que els representants dels socis van poder compartir els primers resultats del projecte WAT'SAVEREUSE i fer propostes als representants europeus i nacionals presents a la jornada.
Representants del projecte LIFE RECYCL’O, relacionat amb el reciclatge d’aigua per a bugaderies, també van poder compartir els seus resultats amb els del projecte WAT’SAVEREUSE.

Més informació sobre el projecte LIFE WAT'SAVEREUSE:

L'Agence de Développement Économique (AD’OCC) i el Pôle de l’Eau en régions Occitanie et Sud (Aqua-Valley) han coorganitzat la Conferència Aigua i turisme sostenible: solucions adequades als desafiaments, amb la contribució del coordinador del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM).
Els representants del consorci de 8 socis liderats per l’Euroregió han compartit les actualitzacions de les accions i les etapes següents del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE amb una resposta satisfactòria per part de la visita de control CINEA.
19 Montpellier - 01
Consorci de socis i CINEA a l'Hotel Mercure col·laborador de les campanyes de comunicació dels socis occitans del projecte WAT’SAVEREUSE, Montpeller, Occitània, el 19 d'abril de 2023.
twitter linkedin website 

PROPERS ESDEVENIMENTS:

230510_MICROPYR_JACA_Prog_1
Winners-for-the-EWWR-awards-Facebook-Post-Landscape-1-1024x538
JACA | Seminari de capitalització dels Microprojectes dels Pirineus | Jaca, Espanya
EWWR | Lliurament dels premis, amb el projecte Eurotèxtil Circular | Dublín, Irlanda

Notícies de l'equip EPM:
La nostra responsable de projectes de Turisme i Cultura, Lorena Abelenda Castro, ja s'ha reincoporat a l'equip! Gràcies Flora Bacquelaine per cobrir la seva baixa amb tanta maestria, esperem retrobar-te ben aviat!
Donem també la benvinguda a Romane Schabaillie, que ens acompanya per les seves pràctiques fins a finals d'estiu.
I a més, estrenem nova seu a Perpinyà! Seguim al Centre del Món, però en un espai més recollit del 3r pis, amb molta llum, per seguir desenvolupant projectes engrescadors!
El Centre del Món, Hall B, 3a Planta
35, Boulevard Saint-Assiscle
CS 7004
66011 Perpinyà Cedex (França)
+33 (0)4 48 22 22 34 | courrier@euroregio-epm.eu
LOGO
Donar-se de baixa | Modifica la teva subscripció
twitter instagram custom linkedin youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet