Si no podeu veure aquest correu, féu clic aquí per accedir-hi

logo

El butlletí de l'Euroregió
Núm. 1. Octubre de 2012

www.euroregio.eu


Seguiu-nos a Facebook

Seguiu-nos a Twitter

Seguiu-nos a Flickr

imgedito

Benvolguts,

des de fa gairebé una dècada els territoris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània –Catalunya, les Illes Balears, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon- vàrem iniciar un camí plegats, a la recerca d’un futur compartit, que avui ja comença a ser no només una realitat sinó també un repte davant els moments de crisi econòmica i social que viu el nostre continent.

L’Euroregió és, més que mai, una plataforma adient per promoure el creixement i la competitivitat, i és amb aquest objectiu que estem desenvolupant accions de foment de l’esperit emprenedor, impulsant projectes cofinançats per la Unió Europea i treballant per la creació d’un gran clúster del sud d’Europa que integri l’excel·lència dels nostres territoris en matèria universitària, de recerca i d’innovació.

També treballem per dinamitzar el sector cultural, i cap a un model de creixement sostenible mitjançant la convocatòria anual de subvencions a projectes d’ambdós sectors.

Volem aprofundir aquesta cooperació i per això es revela imprescindible una millora de les nostres infraestructures. Tan des de Catalunya com des de l’Euroregió estem decidits a treballar per tal que el tren d’alta velocitat per passatgers i el corredor mediterrani per les mercaderies esdevinguin una prioritat dels estats espanyol i francès i de la Unió Europea.

Davant nostre queda molt camí per recórrer, i tenim reptes apassionants com apropar les nostres universitats i centres de recerca a l’entorn empresarial i continuar estimulant un creixement intel·ligent, integrador i sostenible. Aquests objectius han guiat l’actual període de presidència catalana a l’Euroregió Pirineus Mediterrània i de ben segur que seran també els reptes de les properes presidències de torn.

Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya.

Trobada d'eurodiputats de l'Euroregió a Brussel·les

Es va lliurar als representants de la Comissió Europea i als eurodiputats de l'Euroregió una declaració comuna que insisteix en la necessitat d'un calendari de desenvolupament de les infraestructures ferroviàries.
Més informació I Imatges

L'Euroregió participa a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, 'Open Days' 2012

En col·laboració amb l'Euroregió Alps Mediterrània i la regió polonesa de Malopolska, l'Euroregió ha organitzat el seminari 'De la pràctica actual a les polítiques del demà: la cohesió regional i la innovació després de 2013'.
Més informació | Imatges

Tres noves convocatòries d'ajuts euroregionals: àmbit universitari i medi ambient

L'Euroregió llança una convocatòria per a dobles titulacions i una per a tesis cotutelades en el marc del projecte Eurocampus. A més, fins al 20 de novembre, està oberta la convocatòria medi ambiental en eficiència en l'ús dels recursos (eficiència energètica i gestió sostenible dels recursos hídrics).

Darrer curs de formació adreçat als directors i tècnics dels vivers d’empreses de l'Euroregió

El 17 i 18 d'octubre s'ha celebrat a Barcelona l'últim dels cinc cursos de formació presencial adreçats a directors i tècnics d'incubadores en el marc del projecte Creamed. Més informació | Imatges

 
                               
Nascuda al 2004, l'Euroregió Pirineus Mediterrània està formada pels governs de Catalunya, Illes Balears, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon. Al 2009, es va dotar de personalitat jurídica creant l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Pirineus Mediterrània.

Els continguts i les imatges d'aquest butlletí pertanyen a l'AECT Euroregió Pirineus Mediterrània (excepte en casos indicats o font externa).
Si no desitgeu rebre aquest butlletí, us preguem que ens escriviu aquí per donar-vos de baixa.