Si no podeu veure aquest correu, féu clic aquí per accedir-hi

logo

El butlletí de l'Euroregió
Núm. 3. Febrer de 2013

www.euroregio.eu


Seguiu-nos a Facebook

Seguiu-nos a Twitter

Seguiu-nos a Flickr

imgedito


Martin Malvy, exministre, President de la Regió Midi-Pyrénées, President de l'Euroregió:

« La presidència de Midi-Pyrénées serà la de la innovació »


Des de la seva creació l'any 2004, l'Euroregió Pirineus Mediterrània s'ha caracteritzat per la qualitat i riquesa de les seves accions en l'àmbit de la cooperació. Amb els Presidents de les Regions que la formen, desitjo donar un nou impuls a aquesta cooperació. En les pròximes setmanes, posarem l'èmfasi en l'economia del coneixement i la innovació.

En primer lloc, es reforçarà la investigació euroregional. Els intercanvis universitaris, molt ben acollits pels joves de les nostres regions, han d'intensificar-se. Volem implicar més estudiants, professors i investigadors, donar més suport a la cooperació entre els centres de recerca i crear vincles importants entre el món acadèmic i el món empresarial.

Es tracta de confirmar l'Euroregió com un centre universitari d'innovació reconegut pels actors i interlocutors europeus. Per aquest motiu, continuarem treballant en projectes que ja han demostrat el seu potencial, com ara l'Eurocampus, el primer campus europeu amb 500.000 alumnes i 40.000 investigadors, o la xarxa de vivers d'empreses, CREAMED.

També volem que l'Euroregió esdevingui un gran centre econòmic de la innovació, basat en una estratègia d'innovació euroregional centrada en tres sectors prioritaris: TIC-Salut, agroalimentari i aigua. Volem mobilitzar les empreses i els universitaris en aquests àmbits. Però també acompanyar el potencial innovador de les PIME, la transició energètica i l'economia turística per tal de fomentar l'ocupació.
És en aquest sentit que l'Euroregió renovarà la seva candidatura a la convocatòria europea de projectes "Erasmus per a Joves Emprenedors" el 2013, i que vaig lliurar el premi especial d'innovació Euroregió a l'empresa Thouy en el marc de l'últim Saló Midinnov.

El PIB de l'Euroregió representa el 12% del PIB de França i Espanya; tenim pes en les economies estatals. En l'actual context de crisi econòmica, la nostra prioritat ha de ser l'ocupació. Així mateix, el foment de l'ocupació passa per la innovació; aquest serà el repte de la meva presidència. Sé que puc comptar amb cadascuna de les forces de l'Euroregió per assolir-ho.


__________________

L'Euroregió Pirineus Mediterrània busca joves emprenedors

L'Euroregió cerca emprenedors que vulguin fer estades d'entre 1 i 6 mesos en el seu territori o en el conjunt de la Unió Europea mitjançant el programa europeu Erasmus per Joves Emprenedors. El programa d'intercanvis transnacionals ofereix a emprenedors novells -que hagin creat una empresa en els últims 3 anys- i persones que desitgen crear una empresa, l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats. Més informació

Més de 100 assistents al seminari transfronterer dels actors locals de la informació europea

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona acull el 18 i 19 de febrer un seminari transfronterer d'actors locals d'informació europea de la regió dels Pirineus i el Mediterrani. Més informació

Presentacions de l'estudi per a l'avaluació del canvi climàtic a l'Euroregió

L'estudi que ha realitzat la Fundació Empresa i Clima, "Proposta d'indicadors globals per a l'avaluació dels efectes del canvi climàtic a l'Euroregió Pirineus Mediterrània" ha estat presentat a Palma de Mallorca el 23 de gener, a Barcelona el 30 de gener i a Toulouse el 7 de febrer.
Més informació

Saló de la innovació MIDINNOV a Toulouse

Martin Malvy, President de la Regió Midi-Pyrénées, va lliurar el premi especial d'Innovació a l'Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc del saló Midinnov de Toulouse. Més informació

 
                               

Els continguts i les imatges d'aquest butlletí pertanyen a l'AECT Euroregió Pirineus Mediterrània (excepte en casos indicats o font externa).
Si no desitgeu rebre aquest butlletí, us preguem que ens escriviu aquí per donar-vos de baixa.