logo

El butlletí de l'Euroregió
Núm. 7. Nov. de 2013

www.euroregio.eu


Seguiu-nos a Facebook

Seguiu-nos a Twitter

Seguiu-nos a Flickr


L'Euroregió elegible al programa europeu MED

El 12 de juliol de 2013, la Task Force del programa MED 2014-2020, reunit a Marsella, va validar l'adhesió de la regió francesa de Midi-Pyrénées (a més de la de la Vall d'Aosta i la regió de Lisboa) a l'espai elegible del programa europeu MED. Amb aquesta decisió, els quatre territoris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània , la seu jurídica de la qual està a Toulouse (Midi-Pyrénées) són ja elegibles a aquest programa.

MED és un programa europeu de cooperació transnacional. Està finançat per la Unió Europea en el marc de la seva política regional i és la continuació dels programes Interreg III B de la programació anterior.

A més a més, la responsable de desenvolupament econòmic i innovació a l'Euroregió, Cathy Andrieu, va participar a l'esdeveniment anual MED els 23 i 24 d'octubre 2013.

 

__________________

Notícies breus

• L'Euroregió visita el nou consul consul de França a Barcelona
[14 d'octubre de 2013]

• Primera reunió tècnica per preparar les V jornades en TIC i salut a Girona
[10 d'octubre de 2013]

• Reunió euroregional d'innovació i ensenyament superior a Toulouse
[2 d'octubre de 2013]

• La secretària general assisteix a la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de la CGLU a Rabat
[De l'1 al 4 d'octubre de 2013]

Céline Viaud, beneficiària d'un finançament euroregional Erasmus Joves Emprenedors: "L'estada a una empresa de fora ha professionalitzat el meu projecte"

Céline Viaud, 31 anys, està desenvolupant un projecte de posada en xarxa d'horts urbans compartits a Montpellier. Gràcies al projecte euroregional Erasmus Joves Emprenedors (EYE) – Mercure, Céline Viaud ha rebut un finançament europeu que li ha permès fer una estada professional a l'associació CEMEA del Mezzogiorno a Roma d'abril a setembre de 2013.

 

Informació relacionada: Laura Granier, responsable de projecte a l'Euroregió va participar a les activitats del programa Erasmus a Brussel·les el 17 i 18 de setembre de 2013

L'Euroregió participa al XXII Congrés de l'Arc Mediterrani d'Auditors a Palma de Mallorca

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern de les Illes Balears, Cesar Nuño Pacheco, va representar a l'Euroregió al XXII congrés de l'Arc Mediterrani d’Auditors a Palma els dies 18 i 19 d'octubre.

Reunió 'Points Europe' sobre l'Euroregió Pirineus Mediterrània a Montpellier

El 19 de setembre, la secretària general de l'Euroregió, Antònia Sabartés, va presentar les àrees de treball de l'EPM (empresa i la innovació, desenvolupament sostenible, cultura i mobilitat dels estudiants) i el responsable de cultura i Eurocampus de l'Eurorégion , João Lobo, va explicar la cooperació cultural al territori.

L'Euroregió assisteix a Madrid a la reunió anual del programa de cooperació SUDOE

 

La secretària general de l'Euroregió, Antònia Sabartés, ha assistit el 17 d'octubre a Madrid a la reunió anual SUDOE, el programa de cooperació territorial de la zona del sud-est d'Europa que dóna suport al desenvolupament a través del cofinançament de projectes a través del FEDER. El projecte euroregional Creamed va ser objecte d'un cofinançament SUDOE.