logo

El butlletí de l'Euroregió
Núm. 8. Gener de 2014

www.euroregio.eu


Seguiu-nos a Facebook

Seguiu-nos a Twitter

Seguiu-nos a Flickr


El projecte Creamed: el neixament d'una xarxa euroregional de vivers d'empreses

El projecte CREAMED, finançat pel programa europeu de cooperació territorial INTERREG IV SUDOE, ha creat en els tres últims anys una autèntica xarxa euroregional de vivers d'empreses de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Creamed s'ha dut a terme entre el novembre del 2010 i el juny del 2013 i el seu objectiu principal ha estat organitzar de forma coherent i complementària els dispositius de suport a la creació d'empreses i creuar les xarxes ja existents a cada regió.

Entre els nombrosos èxits del projecte, cal destacar com Creamed ha sabut sensibilitzar i mobilitzar nombrosos actors (xarxes regionals, vivers, empreses) de Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. El principal valor afegit del projecte rau en l'articulació d'una relació real entre els vivers a escala regional i la important apropiació de la xarxa per part dels participants triats.

Llegir l'avaluació del projecte Creamed

__________________

Notícies breus

• Trobada franco-catalana a la delegació de Catalunya a París
[18 de desembre de 2013]

• L'Euroregió participa a la trobada de museus i patrimoni del Pirineu
[14-16 de novembre de 2013]

 

Nova convocatòria euroregional de projectes: eficàcia en l'ús energètic

L'Euroregió llança una nova convocatòria (la tercera en l'àmbit del desenvolupament sostenible) sobre l'eficiència i consum responsable en l'ús de recursos (aigua o energia). A més, es busquen socis per a un projecte europeu LIFE a presentar aquest 2014.

Els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Paris -sense canvi Figueres- són una realitat

El diumenge 15 de desembre és una data històrica ja que després d'anys d'espera, els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Paris i sense canvi a Figueres (via Nîmes, Montpellier, Perpignan i també Marseille i Toulouse...) són una realitat. A l'acte, el govern francès va anunciar que el 2017 el tram entre Nimes y Montpellier deixarà de ser una vía convencional el 2017 i que no hi haurà nous retards amb el tram Perpinyà-Montpellier.

Reunió de representants polítics dels departaments de cultura dels quatre territoris de l'Euroregió

Els representants polítics dels departaments de cultura dels quatre territoris euroregionals es van reunir amb els responsables tècnics de l'Euroregió el 9 de gener de 2014 a Toulouse per seleccionar els projectes presentats en el marc de la convocatòria de projectes Cultura 2013 i per definir el programa operatiu i línies d'acció pressupostàries de 2014.