logo

El butlletí de l'Euroregió

Núm. 9. Març de 2014

www.euroregio.eu


Seguiu-nos a Facebook

Seguiu-nos a Twitter

Seguiu-nos a Flickr

 


L'Euroregió concedeix beques per a la creació de dobles titulacions i cotuteles de tesi, en el marc de l'Eurocampus

La Comissió política d’Ensenyament Superior de l’Euroregió va decidir concedir els ajut previstos, 10.000 euros cadascú, a dos projectes de doble titulació. La convocatòria "cotuteles de tesis" permetrà a dos estudiants de doctorat preparar la seva tesi en centres d'ensenyament superior, un francès i un espanyol, sota la responsabilitat de dos tutors, per tal d'obtenir, després d'una defensa de tesi única, el grau de doctor francès i espanyol.

_________

L'Euroregió aprova la concessió de més 115.000 euros en ajuts a actors culturals

L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha aprovat la concessió dels ajuts culturals 2013, amb l'atorgament de 115.000 euros a quatre projectes que compten amb 22 entitats culturals de Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

___________

Pròximes activitats

• Reunió sobre les diferents polítiques de gènere al territori euroregional
[27 març de 2014]

• Jornades europees sobre l'ensenyament superior, la formació i la ocupació a Figueres i Perpinyà
[7-9 abril de 2014]

• V Jornades en TIC i Salut a Girona
[5-6 juny de 2014]

L'Euroregió Pirineus Mediterrània, millor estructura de cooperació territorial de l'any

El Comitè de les Regions destaca en especial la gestió del projecte euroregional Creamed de suport als nous emprenedors dels vivers d'empreses de Catalunya, Illes Balears i les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

 

L'Euroregió participa al workshop «Turisme transfronterer i cultures» a Barcelona i a Foix

La Secretària General de l'Euroregió, Antònia Sabartés, i el responsable de l'àrea de cultura i universitats de l'Euroregió, João Lobo, van participar a la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona (22 de gener de 2014) i a la localitat de Foix (21 de febrer de 2014) al workshop «Turisme transfronterer i cultures a l'Euroregió Pirineus Mediterrània».

Reunió política entre els Presidents de Catalunya i Midi-Pyrénées

Els presidents de Catalunya, Artur Mas, i de la regió francesa de Midi-Pyrénées, Martin Malvy, s'han reunit a l'hôtel de Région a Toulouse i han confirmat la necessitat de seguir desplegant les infraestructures ferroviàries d'interconnexió que permetin completar el Corredor Mediterrani i impulsar la cooperació en innovació i recerca.