Ajudas e subvencions

Background

Convocatòrias dobèrtas

Lançament de l’apèl a projèctes cultura 2024 lèu


CREA OCCAT | Concors Joves creators dins las rets socialas en catalan e occitan

En 2021, un nòu fuèlh de rota es estada adoptat, misant sus una cultura fòrta amb una identitat euroregionala mediterranèa. En aquel sens, en çò que fa a l’aisse estrategic de la cultura, l’Euroregion vòl metre en valor sas lengas euroregionalas aital coma las nòvas culturas: dinamizar la practica e los escambis entre los jovents a l’entorn de las lengas e de la cultura euroregionala, e facilitar l’integracion sociala e los escambis ligats al respècte de la diversitat culturala e lingüistica.

Dins aquel encaste, un concors es organizat per los joves creators dins las rets socialas en catalan e occitan dins l’Euroregion.

Cercam d’iniciativas de joves dins las rets socialas qu’encoratjan l’usatge del catalan e de l’occitan per reconéisser la valor / la qualitat d’iniciativas de joventas generant un impacte positiu sul catalan e l’occitan dins la societat, influenciant la manièra de requectar aquelas lengas e favorizant la coneissença, la preséncia e l’utilizacion dins la comunitat joventa.

Destinataris

Personas fisicas, grops informals o entitats, d’edat compreses entre 14 e 30 ans, ligadas als territòris de l’Euroregion (Occitània, Iles Balearas e Catalonha).

Objectius

 • Metre en valor l’usatge de las lengas catalana e occitana dins totes los domenis de la societat.
 • Encoratjar las iniciativas de la joenessa favorizant l’utilizacion de las lengas catalana e occitana demest los joves dins l’espaci Internet.
 • Far participar la ciutadania a l’accion euroregionala e particularament los joves, subretot dins lo contèxt de l’Annada europèa de la Joenessa.
 • Motiver les échanges linguistiques et culturels entre les régions.
 • Sosténer los joves que crèan o presentan dels contenguts de tota tematica dins las rets socialas en catalan e en occitan.

Delai e foncionament

 • Dubertura del concors del 29 de setembre de 2023 al 8 de genièr de 2024 per la linha 2 (19-30 ans), e fins al 12 de març de 2024 per la linha 1 (14-18 ans)

Las personas o los grops desirant participar al concors devon sometre lor candidatura pel formulari en linha, segon los documents definits dins las basas.


Dobrir / Descargar :

Basas del concors (CAT / ARAN / LENGAD/ FR)
Formulari de participacion
(CAT/OCC/FR)
Letra d’engatjament (CAT / FR)
Autorizacion per menors d’edat (CAT / FR)

Aficha ARAN / LENGAD

Comunicat de premsa amb los projèctes laureats del Concors 2022
Projèctes en cors


Apèl de projèctes Cultura 2023

L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa AECT (EPM) valoriza la diversitat culturala, lingüistica, e patrimoniala de son territòri. L’EPM es un espaci de referéncia al plan europèu e mediterranèu en matèria de cooperacion dins lo domeni cultural sustot dins lo sosten al desvolopament e a la creacion artistica jos totas sas formas, e dins la valorizacion de totes sos patrimònis.

Lo present apèl a projècte cultura s’inscriu dins l’encastre de la fuèlha de rota de l’Euroregion, per tal de bastir un futur resilient d’aicí a 2030. Prevei de promòure la diversitat culturala dins l’Euroregion e una cultura dobèrta sul bacin mediterranèu, e solidari amb d’autres territòris.

Per tot depaus de dossièr de candidatura a un apèl a projèctes emeses per l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, volgatz prene coneissença dels documents aplicables a respectar, en complement del reglament de cada apèl.

Webinari de presentacion de l’APC23 e contacte amb possibles socis de projèctes, lo 14/06/23 a 10o30
Inscripcions AICÍ

Per las entitats e auto-entrepreneires desirant participar a de projèctes culturals recercant de possibles partenaris o desirant se far conéisser d’autras entitats, podètz emplenar aquel formulari amb vòstras coordenadas e informacions ligadas als projèctes. Ansi, poirem publicar vòstra demanda dins la plataforma WIIN per facilitar la recèrca de partenàrias.
Podètz egalament utilizar los hashtags #EPMpartners #APC23 per trobar de partenaris sus las rets socialas.

 


Descargar:

Reglament de l’Apèl de projectes:
Reglament APC23 (FR | CAT)

Formulari de candidatura :
Plataforma de candidaturas

 

 AMASSADA EUROREGIONALA DELS JOVES

2022 èra l’Annada europèa de la Joventut e l’EPM i a desirat contribuïr plenament amb una participacion melhora dels joves a l’accion de l’EPM e atal aténher los objectius de sa fuèlha novèla de rota. Atal, fin 2022, l’EPM a lançat un apèl a la participacion dels joves a la primièra Amassada euroregionala dels Joves e s’es constituïda amb de joves dels tres territòris.
En abril de 2023, un periòde novèl d’inscripcion s’obrís pels joves de Catalonha e de las Iles Balearas que desiran depausar lor candidatura coma membres de l’Amassada euroregionala dels Joves, amb la tòca de provesir los pòsts vacants dins cada territòri.

Destinataris

Tot jove que demòra en Catalonha o dins las Iles Balearas e qu’a entre 16 ans faits e 30 ans maximum. Los menors deuràn aver una autorizacion parentala notadament per poder participar i per se poder desplaçar en defòra de lor territòri nacional.

Objectius de l’amassada

 • S¡autosasir de subjèctes que li semblan importants de tractar.
 • Es un organ consultatiu, a aqueste títol, de l’EPM.
 • Far de proposicions als elegits de l’EPM per menar d’accions o propausar de metre en plaça de politicas especificas entre las tres regions sòcias.
 • Escambis e debates entre membres de l’amassada.
 • Conéisser e aprene lo foncionament de las institucions de cooperacion territoriala europèa coma las Euroregions.

Delai e foncionament

 • L’apèl a candidaturas serà obèrt del 12 d’abril fins al 5 de junh de 2023.
 • Notificacion a las personas causidas durant lo mes de mai

Las personas desirant presentar lor candidatura devon remplir lo formulari e los documents definits dins las basas.

Les personnes souhaitant présenter leur candidature doivent ramplir le formulaire e adjónher lor « letra de motivacion » en un format liure, es a dire sul supòrt de lor causida (escrich/dessenh/vidèo/son, etc.), tala que definida dins las basas.


Dobrir / Descargar :

Basas de l’apèl (CAT)
Formulari de participacion (CAT)
Autorisacion menors (CAT / FR)Apèl de projèctes Cultura 2022

L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa AECT (EPM) avalora la diversitat culturala, lingüistica e patrimoniala de lo sieu territòri. L’EPM es un airal de referéncia a nivèl europèu e mediterranèu en tèrmes de cooperacion en l’domeni cultural, particularament en supòrt al desvolopament e la creacion artistica en totas las siás formas e en la promocion de tot lo sieu patrimòni.

Aquel apèl de projèctes culturales fa partida del nou fuèlh de rota de l’Euroregion 2030, amb la fin de bastir un futur resistent pel 2030. A previst promòure la diversitat culturala dins de l’Euroregion e una cultura dubèrta a la conca mediterranèa e en solidaritat amb autres territòris.

#EPMpartner #APC22
Per las entitats e autonòmas interessadas en participar a projèctes culturales
, que cercan de possibles sòcis o se vòlon far conéisser a autras entitats, podètz ramplir aquel formulari amb las vòstras donadas de contacte e informacions ligadas als projèctes. D’aquela forma, poirem transferir la vòstra peticion o aufriment a las agéncias e actors culturales dels territòris tanguts per agrandir la vòstra ret de contactes.

 


Descargar:

Reglament de l’Apèl de projectes:
Reglament APC-2022 (CAT)Apèl de Microprojèctes dels Pirenèus

Detalhs sul premièr apèl a microprojèctes.Convocatòria Cultura 2021

L’AECT Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) valora la diversitat cultural, lingüística i patrimonial del seu territori. L’EPM és una àrea de referència a nivell europeu i mediterrani en termes de cooperació en l’àmbit cultural, particularment en suport al desenvolupament i la creació artística en totes les seves formes i en la promoció de tot el seu patrimoni.

Aquesta convocatòria de projectes culturals forma part del nou full de ruta de l’Euroregió 2030, amb la finalitat de construir un futur resistent per al 2030. Té previst promoure la diversitat cultural dins de l’Euroregió i una cultura oberta a la conca mediterrània i en solidaritat amb altres territoris.

Per tot despaus de dossier de candidatura a un aperet a projècte prepausat per l’Euroregion Pirenèus Mediterranèa, volhatz prénguer coneishença deus documents aplicables de respectar, en complement deu reglament de cada aperet.

Projèctes subvencionats #APC21:
Délibération FR | Deliberació CAT


Descargar:

Reglament de la Convocatòria:
Reglament APC-2021
Presentacin convocacion (pptx)

Documents editables (CAT):
Dossier (zip)logo-euroregio-pm-