Arxiu ajuts Ensenyament superior

Dobles titulacions entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Toulouse

Background


Dobles titulacions entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Toulouse

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Toulouse 1 Capitole (UT1) van signar al gener de 2011 un acord per oferir als seus estudiants una doble titulació de grau en l’àmbit del dret, amb la col·laboració de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (imatge esquerra). Es tracta d’una titulació de grau, de quatre anys, que se suma a una titulació de màster, d’un any de durada, que ja s’havia posat en marxa l’any anterior.

Pel que fa al grau, els alumnes inscrits estudiaran dos anys a Barcelona, corresponents als dos primers cursos del Grau de Dret (una titulació de quatre anys), i dos més a Toulouse, on cursaran el tercer curs de la Llicenciatura en Dret (una titulació de tres anys) i el primer any del Màster en Dret de la UT1 (una titulació de dos anys).

En total, realitzaran 240 crèdits ECTS, és a dir, homologables arreu d’Europa. En acabar aquests quatre anys, els estudiants obtindran els títols de Grau de Dret de la UAB i License – Master 1 en Droit per la UT1 Capitole. Segons el conveni, la UAB i la UT1 negociaran solucions per possibilitar la continuació dels estudis després del quart any i poder obtenir els títols de màster 2, màster oficial i doctorat.

L’acord estableix que podran participar en l’intercanvi deu estudiants de cada universitat. El primer intercanvi es realitzà el curs 2012-2013. Aquesta iniciativa s’integra dins del programa Eurocampus desenvolupat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània que vol afavorir la mobilitat dels estudiants, dels professors i dels investigadors.

Pel que fa al Màster oficial en Integració Europea, es cursen sis mesos a cada universitat: els sis primers a la UAB, i els sis següents a la UT1. Aquesta titulació forma especialistes en cooperació judicial europea i, concretament, hispano-francesa. Està coordinat per l’Institut Universitari d’Estudis Europeus de la UAB, un centre interdisciplinari dedicat a l’educació superior i la recerca en temes relatius a la Unió Europea. El màster ja ha començat a impartir-se aquest mateix curs amb deu estudiants.

Resolució de la convocatòria:

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-