Notes de premsa

El Fons d’Ajut Euroregional destina 200.000€ a la Cultura per donar resposta a la crisi generada per la Covid-19

Background

L’Euroregió actua: units fem front a la Covid-19

El fons té un import total de 700.000€, obert a projectes i accions dels cinc àmbits sectorials en què treballa l’Euroregió Pirineus Mediterrània: innovació, medi ambient i canvi climàtic, ensenyament superior, turisme i cultura.

A l’hora de concedir els 200.000€, es prioritzarà el suport als joves creadors que apostin per la producció cultural del futur. També es valorarà, sempre que sigui possible, la digitalització dels continguts artístics.

L’EPM és un projecte polític de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. Actualment en són membres la Regió d’Occitània, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, que n’exerceix la presidència, rotatòria, des de febrer del 2019.

L’EPM destinarà, de forma específica,200.000€ del Fons d’Ajut Euroregional per fer front a la Covid-19 a l’àmbit de la cultura.Cada projecte podrà rebre com a màxim fins a 20.000 €. L’EPM ha previst:

  • Impulsar creadors o artistes, preferentment emergents.
  • Contribuir a la digitalització dels continguts artístics.
  • Promoure les noves expressions artístiques sorgides com a resposta a la situació derivada de la crisi sanitària.

L’EPM preveu donar prioritat als projectes presentats per tres socis: una per a cada territori de l’Euroregió. No obstant això, també es poden presentar projectes amb dos socis, com per exemple Occitània-Catalunya; Illes Balears-Occitània; Catalunya-Illes Balears. En total, l’EPM podrà finançar fins al 80% de cada projecte seleccionat.

Podeu descarregar-vos les bases de la convocatòria i el formulari de candidatura del Fons d’Ajut Euroregional per fer front a la Covid-19 al web www.euroregio.eu (apartat d’ajut i subvencions).

 


Descàrregues:

Nota de premsa

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-