Jornades del projecte cultural Memòria i patrimoni de l’exili a l’euroregió (1936-1945)

today 2 d'octubre de 2020


Background

Els dies 2 i 3 d’octubre tindran lloc unes activitats entorn als fonts dels Arxius Departamentals dels Pirineus Orientals, arxius de referència en l’exili i la Retirada. Aquest projecte, impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer, conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears, el Laboratori FRAMESPA (Université de Toulouse Jean Jaurès), el Museu Memorial de l’Exili, el Centre d’estudis sobre dictadures i democràcies (UAB) i la Universitat de València, és el que va guanyar l’AAP Cultura 2019. L’Euroregió hi participa activament, més enllà de la subvenció de uns 13.000€ qui li ha atorgat.

Al llarg de la jornada hi intervindran: Alfons Quera, Director del Museu; Grégory Tuban, Doctor en història, periodista, investigador de l’exili republicà a França i també col·laborador en el projecte de l’Euroregió; Marie Landelle, Directora de l’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals; i Magali Rieu, Responsable del tractament i valorització dels fons de l’Arxiu Departamental dels Pirineus Orientals.

El Cap del Gabinet Tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Francesc Vilaró, i el Director de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard-Sans, seran presents als actes del dia 2 a Barcelona, a la seu de la Fundació Carles Pi i Sunyer. A la jornada del  dia 3 al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, hi participaran el Sr. Guy Esclopé, Conseller Regional de la Regió d’Occitània així com la Responsable de Projectes de Cultura i Turisme de l’Euroregió, Lorena Abelenda.

2 d’octubre:  Jornada a la seu de la Fundació Carles Pi i Sunyer

3 d’octubre: Visita guiada al Museu Memorial de l’ExiliJornada: Els fons dels camps de la Retirada i l’exili republicà als Arxius Departamentals dels Pirineus Orientals

Barcelona – 02/10/20 | La Jonquera – 03/10/20

Detalls
Inici 2 d'octubre de 2020
Final 3 d'octubre de 2020
Rate it
logo-euroregio-pm-