Carregant Esdeveniments

MEDCAT DAYS | Barcelona

12 juny 2023 - 13 juny 2023

L’Euroregió i la MedCoopAlliance participen als actes que es desenvolupen en el marc dels MedCat Days, organitzats conjuntament pel Departament d’Acció exterior i Unió europea de la Generalitat de Catalunya i l’Institut europeu de la Mediterrània (IEMed), que tindran lloc a Barcelona els 12 i 13 de juny de 2023.

 • 12/06/23 Seminari MedCat Dialogues: “Rellançar conjuntament l’agenda euromediterrània transformadora”
  Aquest seminari obrirà un debat ampli per repensar i transformar les relacions euromediterrànies en el context actual del conflicte d’Ucraïna, per contribuir a implementar la nova Agenda per a la Mediterrània de la Unió Europea, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible. Aquests reptes requereixen mecanismes innovadors de governança multinivell i col·laborativa, que impliquin tots els actors, com a motor de transformació a la regió euromediterrània. En aquest context, la presidència catalana de l’Euroregió Pirineus Mediterrània promourà un workshop sobre “El compromís de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en la lluita contra la sequera”:
  _Introducció institucional en representació de la presidència catalana de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, per Meritxell Serret i Aleu, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea. Generalitat de Catalunya.
  _Presentació per Mireia Boya, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. Generalitat de Catalunya.
  _Diàleg moderat per Xavier Bernard-Sans, secretari general, Euroregió Pirineus Mediterrània, amb la presència dels ponents Mar León , gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, Stéphane Nguyen, directeur Europa i Acció internacional, Regió d’Occitània, i Juana María Garau Muntaner, directora general de Recursos Hídrics, Illes Balears.
  _Cloenda a càrrec de Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Generalitat de Catalunya.
  Programa detallat del 12/05/23
 • 13/06/23 MedCat Partners Fòrum: “Governança i cooperació territorial i euromediterrània”
  Espai obert de trobada centrat en l’ objectiu específic de governança, com a prioritat dels programes de cooperació territorial, els programes euromediterranis, les noves perspectives i oportunitats que obre, el seu impacte i les noves d’aliances i sinergies que es poden generar.
  _Moderació Elodie Nunes, secretària executiva de la Comissió Intermediterrània. Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (CRPM)
  _Pontents: Sergio Ponsà, director del CT BETA (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), Oriol Barba, director de MedCities, Xavier Bernard-Sans, secretari general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Alícia Pérez-Porro,  coordinadora científica del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), Alessandro Miragliateam leader de Networking and Communication Facility, MedWaves, Andrea Di Girolamoproject officer de l’Euroregió Adriàtico-Jònica.
  _Cloenda per Anna Dotor, directora general de l’Acció Exterior, Generalitat de Catalunya, amb la presentació de les conclusions de la trobada de joves de la Mediterrània.
  Programa detallat del 13/05/23

Formulari d’inscripció (obligatori) per assistir als MedCat Days.
Traducció simultània català-castellà-anglès-francès disponible. Nombre de participants limitat a l’aforament de la sala.

Share This Event

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mostra els detalls

Inici:
12 juny 2023 @ 9:00
Finalització:
13 juny 2023 @ 14:30

Recinte

Pedralbes, Barcelona
Av. Diagonal 686
Barcelona, Catalunya 08034 Espanya
+ Mapa de Google
logo-euroregio-pm-