Notes de premsa

La Regió d’Occitània agafa el relleu de presidència de l’Euroregió

Background

La nova presidenta de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, Carole Delga, posa l’èmfasi en la implicació dels ciutadans i, més particularment, dels joves per dur a terme les missions de cooperació territorial que seguiran el balanç clarament positiu resultant de la presidència del Govern de les Illes Balears

Carole Delga, presidenta de la Regió d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears, i Pere Aragonès, vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat, Conseller d’Economia i Hisenda de Catalunya, s’han reunit aquest dijous 22 d’octubre per formalitzar el traspàs de la presidència de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània; la Regió d’Occitània pren així el relleu del Govern de les Illes Balears.

El balanç molt positiu expressat pels representants, amb el Govern de les Illes Balears al capdavant, mostra la seva satisfacció pel rol que l’Euroregió ha assumit com a pol de cooperació territorial a la conca mediterrània i a Europa, que acredita la voluntat forta i reiterada de compromís dels tres membres. Això és visible en els eixos principals que han guiat la presidència del GOIB, “amb i per a la ciutadania”, és a dir innovació i sostenibilitat, especialment en termes de turisme i medi ambient. Ho demostren projectes europeus a gran escala com PSAMIDES o recentment Wat’SaveReuse, liderat per l’EPM per a la reutilització i reducció del consum d’aigua en el sector turístic. Els aspectes culturals i lingüístics que conformen la riquesa del territori euroregional constitueixen un altres pilar dels projectes desenvolupats.

Tots els responsables que han intervingut, han subratllat la importància de la capacitat d’adaptació i resiliència de l’entitat, que ha creat un Fons d’ajut de 700.000 € per lluitar contra els impactes econòmics de la crisi generada per la COVID-19.

Carole Delga, per la seva part, ha subratllat els punts que uneixen els tres territoris abans d’exposar diverses qüestions que haurien d’ajudar a definir el futur full de ruta de l’Euroregió, per l’horitzó 2030. A més de l’acció conjunta com a resposta davant d’aquesta crisi sense precedents, ha insistit en el fetque l’EPM, possiblement ampliada, s’ha de situar el més a prop possible dels ciutadans i, més particularment, dels joves. Com a líder deprojectes, l’Euroregió haurà de contribuir a proporcionar solucions als desafiaments de la mobilitat, el turisme, l’agricultura, les llengües i la cultura.

Els líders polítics de Catalunya, les Illes Balears i la Regió d’Occitània han felicitat de forma unànime els diversos equips i desitgen poder augmentar encara més la seva cooperació.


Descàrregues:

Nota de premsa (CAT) Nota de premsa (OCC)

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-