Notes de premsa

L’EPM celebra el traspàs de presidència durant l’Assemblea General del 22 d’octubre de 2020

Background

Francina Armengoli Socias, Presidenta del Govern de les Illes Balears,passarà el relleu de la presidència de l’EPM a Carole Delga, Presidenta de la Regió d’Occitània.

Es farà el balanç dels vint darrers mesos, en que l’Euroregió Pirineus Mediterrània s’ha confirmat com a actor clau de la cooperació a nivell europeu i es presentarà el programa de la nova presidència per als dos propers anys.

En 2020 s’ha de destacar que l’EPMha actuat unida per fer front a la Covid-19 amb un fons d’ajut específic per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i tornar a impulsar l’economia dels territoris que l’integren.

La presidència rotatòria de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) es traspassarà del Govern de les llles Balears a la presidència de la Regió d’Occitània durant l’Assemblea General de l’entitat, que es celebrarà el dijous 22 d’octubre de 2020. Aquest certament tindrà enguany un format diferent a l’habitual, ja que per les circumstàncies generades per la pandèmia, es realitzarà per videoconferència des de Palma, Tolosa de Llenguadoc i Barcelona.

L’Assemblea General, a les 9.00h, permetrà la votació de diversos punts a l’ordre del dia, abans de deixar pas a l’acte de traspàs de presidència de l’AECT (Agrupació Europea de Cooperació Territorial), a les 11.00h.

La Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i Socias, estarà acompanyada per la Consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez Grau, així com pel Director General de Relació Exteriors, Antoni Vicens i Vicens, amb la presència a Palma de Xavier Bernard Sans, Director General de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Des de la Regió d’Occitània, rebrà la presidència de l’EPM, Carole Delga, Presidenta, acompanyada pel Vice-President Guillaume Cros encarregat dels Afers i fons europeus,de la cooperació al desenvolupament, de l’avaluació i prospectiva. Pel que fa a la Generalitat de Catalunya, assistiran a l’acte Pere Aragonès i Garcia, Vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat i Conseller d’Economia i Hisenda, en presència de Bernat Solé i Barril, Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i d’Alfonso Gonzalez Bondia, Director General d’Afers Europeus i Mediterranis.

En el transcurs d’aquesta cerimònia, es farà el balanç d’aquesta etapa de presidència del Govern de les Illes Balears de més de divuit mesos, abans que la nova presidència de la Regió d’Occitània presenti el seu programa per als dos propers anys.

Els tres territoris membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània expressen una voluntat marcada i renovada de cohesió i de compromís per dur a terme els projectes i objectius comuns, basats en la ciutadania, la cultura, el turisme, el medi ambient, la innovació, la recerca i l’ensenyament superior, per un desenvolupament sostenible i apostant per l’excel·lència en tots aquests àmbits.
Enguany, per permetre una sortida a la crisi generada pel context de COVID-19 en tots els sectors esmentats, els membres de l’EPM han apostat per la creació del Fons d’Ajut euroregional, el termini per presentar les candidatures corresponents del qual segueix obert fins al 31 d’octubre. Es poden descarregar totes les informacions relacionades amb aquest fons solidari al web de l’Euroregió: http://www.euroregio.eu/ajudes-i-subvencions
En un context més ampli, l’EPM ha seguit desenvolupant el seu posicionament a nivell europeu, entre d’altres a través de la tasca realitzada amb els seus socis de MedCoopAlliance, aliança de cooperació a nivell de la conca mediterrània, i de nous projectes europeus com PSAMIDES, per exemple,que s’emmarca en el programa MED, i l’objectiu del qualés optimitzar el funcionament dels ports petits i mitjans mitjançant la implantació d’eines innovadores.

Descàrregues:

Nota de premsa

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-