Notes de premsa

L’Euroregió Pirineus Mediterrània llança un pla d’acció per donar resposta a la crisi generada per la Covid-19

Background

L’Euroregió actua: units fem front a la Covid-19

La presidenta de l’Euroregió Pirineus Mediterrània(EPM)i del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; i la presidenta de la Regió d’Occitània, Carole Delga, han manifestat la voluntat que l’Euroregió elabori un pla per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i rellançar l’economia dels territoris que la integren

L’EPM és un projecte polític de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. Actualment en són membres la Regió d’Occitània, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, que n’exerceix la presidència rotatòria des del febrer del 2019

En el context actual, de pandèmia generada per l’abast de la Covid-19, els presidents dels tres territoris que integren l’Euroregió Pirineus Mediterrània –Francina Armengola les Illes Balears, Quim Torra a Catalunya i Carole Delga a la Regió d’Occitània–han expressat, en sengles cartes, la seva preocupació per l’impacte que aquesta malaltia pot tenir en la salut de les persones i, també,en l’economia euroregional.

Per aquest motiu –i fruit del compromís amb la ciutadania i el territori–l’Euroregió ha decidit engegar un pla d’acció específic dirigit a ajudar el teixit econòmic dels territoris que la conformen.
L’EPM també es posarà a disposició de les institucions comunitàries i demanarà que la Unió Europea reforci la seva estructura per oferir un millor servei a la ciutadania del seu territori.

Com a estructura de cooperació territorial que depèn directament dels governs de les Illes Balears, de Catalunya i de la Regió Occitània, l’EPM és coneixedora de la realitat que actualment viuen els tres territoris i és per això que vol aportar la seva expertesa en solidaritat i cooperació tot treballant, amb una visió europea, amb i per al territori. Avui dia, els valors de la integració europea són fonamentals, especialment en un moment on es demostra que la millor manera de fer front als efectes de la Covid-19 consisteix a treballar de forma coordinada entre territoris.

La singularitat de l’EPM, un projecte de cooperació política únic, facilitarà els valors d’entesa i col·laboració entre els governs regionals. De la mateixa manera, la situació de crisi actual constitueix una oportunitat per enfortir els ecosistemes euroregionals creats des de la constitució de l’EPM de manera que puguin desenvolupar una millor resiliència davant de futures crisis o èpoques d’incertesa.

És previst que l’Euroregió presenti el seu nou pla d’acció a començaments de maig.

 


Descàrregues:

Nota de premsa

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-