Notes de premsa

Projecte WAT’SAVEREUSE

Background

LIFE WAT’SAVEREUSE, projecte europeu per destacar els beneficis d’estalviar i reutilitzar l’aigua

WAT’SAVEREUSE és un projecte d’1,5 milió d’euros, el primer del programa LIFE dirigit per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, finançat al 55% per la Unió Europea

LIFE WAT’SAVEREUSE, projecte europeu per destacar els beneficis d’estalviar i reutilitzar l’aigua
Aquest projecte europeu aborda tots els aspectes de l’estalvi i de la reutilització d’aigua al sector turístic, a més de la reducció del risc de sequera i de l’impacte sobre l’aigua del turisme a la conca mediterrània

Aquest projecte, es va posar en marxa l’1 de setembre de 2020 i finalitzarà el 30 d’octubre de 2023. L’objectiu principal del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE és posar de manifest els avantatges d’estalviar i reutilitzar l’aigua, així com les oportunitats que això pot aportar al sector turístic, la implementació d’iniciatives que promoguin un model d’economia circular basat en la reducció del consum d’aigua.

WAT’SAVEREUSE té com a objectiu contribuir a pal·liar el problema mediambiental de l’escassetat d’aigua i la sequera, particularment en el sector turístic. Enmig de la crisi del Covid-19, aquest sector ho té particularment difícil: per això l’Euroregió i els seus 8 socis estan treballant per ajudar el sector turístic i per afrontar els reptes futurs relacionats a l’aigua.

Entre les accions, es programen campanyes de sensibilització dirigides a 4 grups objectius, com ara turistes, proveïdors (hotels, càmpings, golfs…), municipis i autoritats locals, per assolir els següents objectius:

 • Reduir, com a mínim, el 10% del consum total d’aigua dels turistes durant la seva estada als hotels
 • Promoure i sensibilitzar els grups d’interès de la indústria turística sobre l’estalvi i la reutilització d’aigua
 • Fomentar la indústria turística a implementar almenys 5 solucions de reutilització d’aigua
 • Reforçar la col·laboració entre administracions públiques i operadors de la cadena de valor
 • Disminuir el consum global d’aigua dolça en un 30%

A part de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, el consorci reuneix 8 socis de les regions de Catalunya i les Illes Balears (ES) i de la Regió d’Occitània (FR):

 • Agència Balear de l’Aigua i de Qualitat Ambiental (ABAQUA)
 • Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB)
 • Clúster de la indústria química de les Illes Balears (CliqIB)
 • Fundació EURECAT (EURECAT)
 • Agència Catalana de l’Aigua (ACA)
 • Catalan Water Partnership (CWP)
 • Agence de Développement Economique d’Occitanie (AD’OCC)
 • Pôle de l’Eau en régions Occitanie et Sud (Aqua-Valley)

A més, les Illes Canàries, Còrsega, Sardenya i Malta, participen activament a WAT’SAVEREUSE i formen part del grup de treball del projecte, tot participant en activitats de replicació i capitalització.

Els socis fomenten accions i col·laboracions que impliquin solucions avançades en el sector de l’aigua i per als usuaris finals, així com entitats públiques i altres actors del sector turístic.

L’eix estratègic del programa LIFE se centra en la validació de les accions de comunicació i de govern de les regions, amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua i fomentar l’economia circular, amb especial èmfasi en el medi ambient mediterrani.

Per assolir els objectius definits, es duran a terme una sèrie d’accions principalment a nivell nacional, regional i local, creant una propietat comuna de propòsits i objectius compartits i assegurant condicions de joc equitatives per a les empreses i les autoritats públiques.

El projecte LIFE WAT’SAVEREUSE estrena la seva nova identitat visual a més d’un nou web, creat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

L’aspecte visual i intuïtiu del web acompanya i facilita la navegació de l’usuari, per conèixer el projecte.

El nou lloc web està disponible en tres idiomes: l’anglès i el francès són els idiomes principals del projecte, a més del català, segons la voluntat euroregional d’expressar la riquesa de la diversitat cultural i lingüística del seu ampli territori.

No només permet conèixer els membres implicats en el projecte i seguir els esdeveniments del projecte, sinó també trobar els recursos que permetran als usuaris recopilar informació.

També és una oportunitat per començar a seguir el projecte Wat’SaveReuse a les xarxes socials, com Twitter i Facebook. Per a més informació, visiteu el lloc web a http://www.lifewatsavereuse.eu


Descarregar:

Nota de premsa. (pdf) EN

Nota de premsa.(pdf) FR

Nota de premsa. (pdf) CAT

Written by: stagiaire

Rate it

Previous post

logo-euroregio-pm-