Arxiu ajuts Cultura

Projectes subvencionats el 2010

Background

AA++ Acompanyament Artístic

La proposta de AA ++ Acompanyament Artístic (Música Stream) se situa en el camp de la música contemporània i és portat per tres associacions: Avant-Mardi (MP), que és el líder, Cases de la Música (CAT) i La Méridionale (LR). Aquesta iniciativa consisteix a implementar un acompanyament artístic dels músics en el procés de professionalització i contribuir a l’augment dels intercanvis econòmics i artístics dins de l’Euroregió. Així mateix, aquest projecte pot contribuir al sorgiment de l’art en xarxes de diferents operadors de la indústria de la música, així com a la democratització de la música (festivals, concerts …) El projecte s’estén per dos anys (2011-2012) i l’Euroregió participa amb un màxim de 30 000 €.

més informació aquí

 


Poesia sense Fronteres

Poesia sense fronteres projecte inclou quatre socis diferents: Barna Sants (CAT), que és el líder, Sèm e serem (MP), COMDT (MP) i la CIMPLR) al voltant de la poesia i la música.
El propòsit d’aquest projecte és l’edició d’una sèrie de llibres-CD-DVD titulat poètica occità-català: viatge musical a través de segles d’història de la poesia compartida. Aquesta és una eina de sensibilització per al occità-català tradició literària i crear un sentit de pertinença a un context cultural, social i lingüística. Finalment es demostra la utilitat dels idiomes català i occità per a la comprensió.
L’Euroregió ha contribuït amb 11.900 €.


Pirineus: Art i Ecologia al segle XXI

El projecte Pirineus: Art i Ecologia al segle XXI és en el camp de l’art contemporani i l’ecologia. Abasta tres entitats diferents: Caza d’Oro (MP), que és el líder, Casa d’Art i Natura (CAT) i, finalment, Les Isards (LR).
L’objectiu d’aquest projecte és difondre el coneixement científic sobre les amenaces de l’escalfament global a través del llenguatge artístic. A més, ens permet discutir el significat i la funció de l’art i la seva contribució al coneixement de la naturalesa i la societat del segle XXI.
Aquesta iniciativa s’estén des de 2010 a 2012. El suport financer de l’Euroregió és de 40 000 € per aquest projecte.

més informació aquí


Corpus Media # 4

El Projecte Corpus Media # 4. es realitza per tres associacions i fundacions: K Danse (MP), que és el líder, la companyia Yann Lheureux / Etre en scène (LR), la companyia Erre que Erre (CAT) i el museu Es Baluard (IB) . El seu camp és la dansa contemporània i arts digitals.
El propòsit d’aquest projecte és crear una plataforma per euroregional artístic i la mediació dels projectes d’art públic, proporcionant múltiples coreografies integrat, disseny visual i la música, espectacles, actuacions i tallers creatius.
La participació de les quantitats Euroregió a € 20 000 i es va establir el 2010 i 2011.

més informació aquí

 


Laboratori de Recerca

Laboratori de Recerca és un projecte de dansa contemporània. Està dirigit per tres estructures: La Zampa (MP), que és el líder, N’Naranja (CAT) i Moebius (LR).
El propòsit d’aquest projecte és crear una plataforma per l’intercanvi i l’intercanvi d’experiències sobre l’eix de Montpeller / Tolosa / Barcelona per als artistes que desitgin participar en un procés de transmissió entre els joves i futurs artistes.
L’Euroregió ha participat en una suma de 24.600 €. S’ha establert per als anys 2010 i 2011.

Video aquí


Lo Festenal

El projecte Lo Festenal és un espectacle multidisciplinari comerç de béns culturals. Es realitza per tres estructures: Le Chèvrefeuille (MP), que és el líder (en l’actualitat Convivència), Fusic (CAT), el Conseil Général 66 (LR) i Tres Serveis Culturals (IB).
Aquest projecte té com a objectiu crear el primer mercat euroregionals arts escèniques rotatius al territori Pirineus-Mediterrània. Està organitzada com una fira que reuneix institucions, professionals i artistes en les quatre àrees.
Aquest projecte va ser creat entre 2010 i 2011. L’Euroregió ha prestat assistència a 50 000 €.

més informació aquí


Mediterra

El projecte de Mediterra és un projecte de la ceràmica contemporània i el rendiment. Les diferents entitats que participen en aquest projecte són el Museu del Cantir (CAT), que és el líder, l’oficina de turisme Martres-Tolosane (MP), l’Oficina Cultural – Turisme Ceràmica Saint-Quentin (LR), el departament de Cultura de l’Ajuntament de Marratxí (IB) i els Serveis Culturals de l’Ajuntament de Muel (AR).
L’objectiu d’aquest projecte és crear una xarxa per al desenvolupament cultural i el desenvolupament de la Ceràmica Contemporània d’art les ciutats de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània.
Aquest projecte abasta els anys 2011 i 2012. L’Euroregió ha finançat aquest projecte amb una suma de € 35 000.


Art Contemporani A l’Hospital

El projecte l ‘Art Contemporani a l’Hospital compta amb tres institucions participants: Es Baluard Museu d’Art modern i contemporani (IB), que és el líder, BBB centre régional d’initiatives pour l’art contemporain (MP) i el centre Art La Panera (CAT).
L’objectiu és construir una xarxa d’investigació i treball entre els centres culturals i hospitals per millorar l’accés de les persones hospitalitzades per a l’art contemporani.
El projecte es va dur a terme entre 2011 i 2012. L’Euroregió ha participat per una suma de 16.000 €.


Journées de Rencontres Autour de la Mélodie française

El projecte Journée de Rencontres autour de la Mélodie française s’assembla al camp de la música i que reuneix a sis organitzacions. L’associació Toulouse mélodie française (MP), que és el líder, el Conservatoire de rayonnement régional de Toulouse (MP), el festival Déodat de Séverac (PM), el conservatori municipal de musica de BCN  (CAT), el Conservatori influència a la regió de Perpinyà (LR) i Aspec la Grande Deltheillerie (LR).
L’objectiu d’aquest projecte és produir una col · lecció de composicions de quatre cicles de cançons sobre textos en vers i prosa de José Deleteil per quatre compositors.
El projecte va ser creat el 2010 i 2011. L’Euroregió ha finançat 12.500 € per a la realització d’aquesta.

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-