Arxiu ajuts Cultura

Projectes subvencionats el 2017

Background

ARC NÒRD MEDITERRANEA

El projecte Arc Nord Méditerranèa té com a objectiu promoure la creació musical amb instruments tradicionals: bodegas-autbòis (gaites de la Montagne Noire, oboè del Baix Llenguadoc) per l’Occitània amb l’associació Mar e Montanha; bosses de gemecs-tarota per a Catalunya amb l’associació Va de Vent; xeremies-flabiol (Mallorca, Illes Balears) amb l’associació Xeremiers de Sóller; zampogna-totarella (Calàbria), amb l’associació Totarella Zampogne dal Pollino. Aquestes trobades d’instruments tradicionals, excepcionals i úniques, combinen aspectes musicals i lingüístics al voltant de sis llengües romàniques: occità, català, calabrès, francès, espanyol i italià.

El projecte va rebre una subvenció euroregional de 25.409 € per un període de 24 mesos.


Sabor de rumba: un patrimoni transfronterer

El projecte “Sabor de rumba: un patrimoni transfronterer” té com a objectiu modificar les representacions negatives de la rumba catalana. Això requereix posar en valor aquesta estètica musical que concerneix tota la població de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Per fer-ho, el projecte cerca establir i gestionar una xarxa transfronterera de socis, però també desenvolupar accions de formació, difusió i producció de coneixement a favor de la rumba en tot el territori euroregional. El projecte aplega les següents entitats: KaRu Prodl’Escola de Música Moderna de GironaFoment de Rumba Catalana i l’Associació Manangelment Musical.

Va rebre una subvenció euroregional de 27 500 € per un període de 12 mesos.


Pirineus-Mediterrània Modern

El projecte “Pirineus-Mediterrània Modern” reflecteix la voluntat de transcendir les fronteres amb la música contemporània i les noves creacions. Aplega l’associació Música Actual de Catalunya, el Festival Turbulences Sonores de Montpellier i l’associació cultural Placa Base de Mallorca. Aquest consorci té com a objectiu promoure la mobilitat i els intercanvis dinàmics entre els actors musicals que participen en el projecte. El programa inclou conferències i concerts organitzats al voltant de tres esdeveniments que van tenir lloc a Barcelona, Montpeller i Mallorca entre els mesos de març i desembre de 2018.

El projecte va rebre una subvenció euroregional de 24.120 € per un període de 12 mesos.

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-