Arxiu ajuts Cultura

Projectes subvencionats el 2019, import global i bases

Background

Podeu consultar els vídeos i materials de la presentació feta a Barcelona (3 de maig) en aquest enllaç. També al Canal Youtube d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya.

1)    Transefímers. Projecte liderat pel Consorci Transversal-Xarxa d’Activitats Culturals (Catalunya). Socis: Associació La Insòlita (Illes Balears) i Associació Champ Libre (Occitània). Import concedit: 24.000€.

Transefímers proposa una col·laboració entre festivals d’art efímer (instal·lacions artístiques temporals: arquitectòniques, lumíniques, visuals, d’art urbà, etc.) que tenen lloc a l’espai públic i cerquen revaloritzar el patrimoni cultural a través de la creació contemporània.


2)    Art i Territori. Projecte liderat per l’Associació Idensitat (Catalunya). Socis: Casa Planas (Illes Balears), La Escocesa (Catalunya) i Le BBB Centre d’Art (Occitània). Import concedit: 24.000€.

Art i territori és una xarxa de residències pel foment de la recerca i la producció artística a Catalunya, Balears i Occitània. S’estableix com un context de treball compartit, partint d’un marc espacial i conceptual que comparteixen els membres de la xarxa: la “perifèria”.


3)    Delta. Residències de creació euroregional. Projecte liderat per l’Associació Es Far Cultural (Illes Balears). Socis: Jiser Reflexions Mediterrànies (Catalunya), Centre d’Art Le Lait (Occitània). Import concedit: 23.000€.

Aquest projecte preveu la selecció, a través de convocatòria pública, de sis artistes: dos de Catalunya, dos de les Illes Balears i dos de la Regió Occitània. Realitzaran una estada a la residència d’artistes de Montpalau, a Menorca. Hi haurà una estada de creació i intercanvis, una exposició a Barcelona i una altra a Albí.


4)    Cinema Lliure a la Biblioteca. Projecte liderat per Mago Production. Socis: Godo Films (Occitània) i APAIB (Illes Balears). Import concedit 21.000€.

El projecte fomenta el consum de l’audiovisual local i potencia l’ús de les biblioteques com a espai social per estimular la cooperació entre diferents sectors culturals de l’Euroregió.


5)    Memòria i patrimoni de l’exili a l’Euroregió. Projecte liderat per la Fundació Pi i Sunyer. Socis: Universitat de les Illes Balears (IB), Laboratoire FRAMESPAUniversitat de Tolosa 1 Capitoli (Occitània), Arxius Municipals d’Agde (Occtiània), Museu Memorial de l’Exili (Catalunya), Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (Catalunya), Universitat de València. Import concedit: 13.000€.

Memòria i patrimoni de l’exili a l’Euroregió tindrà dues fases. En la primera, s’organitzarà una trobada d’especialistes en la Retirada, l’exili i els camps francesos dels tres territoris de l’Euroregió i, també, del conjunt d’Espanya i França. En una segona fase, es crearà un repositori de recerca de l’exili i els camps de l’Euroregió.


6)    Realitat museística i diàleg euroregional. Projecte liderat per la Universitat de les Illes Balears (IB). Socis: Universitat de Perpinyà Via Domícia (Occitània), Ateneu Barcelonès (Catalunya), Universitat Rovira i Virgili (Catalunya). Import concedit: 22.000€.

L’objectiu del projecte és promoure línies de treball entre museus de l’Euroregió amb característiques comunes, ja sigui des de la connexió d’eines tècniques, ja sigui de difusió. El projecte també vol generar un document on, des del coneixement acadèmic i des dels propis gestors, es facin propostes a les administracions públiques per potenciar la relació iniciada.


7)    LandLimo1. Projecte liderat per Association Fotolimo (Occitanie). Socis: Casa Planas (Illes Balears) i Ruido (Catalunya). Import concedit 13.000€

 LandLimo1 es una col·laboració entre tres entitats euroregionals que s’associen per qüestionar la noció de frontera a través de les arts visuals, de mostres de tallers i de la investigació artística.

 

La convocatòria de subvencions a projectes culturals d’abast euroregional ha arribat a la desena edició. El 2019, la convocatòria ha estat premiada per l’Associació de Regions Frontereres Europees (ARFE) amb un guardó especial pel foment, a llarg termini, de la cooperació fronterera. Al llarg dels seus deu anys d’existència, la convocatòria ha permès finançar una cinquantena de projectes culturals.

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-