Convocatòria de microprojectes

Background

CONVOCATÒRIA DE MICROPROJECTES

 


L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) està més oberta que mai a la cooperació territorial i transfronterera, i que va molt més enllà dels seus espais membres. És per això que ens plau informar-vos que l’EPM és l’entitat responsable de la zona Est de la convocatòria de microprojectes que cobreix tot el territori pirinenc, a banda i banda de la frontera.

Aquesta convocatòria conjunta a l’EPM, l’Euroregió NAEN i l’AECT Pirineos-Pyrénées, amb els socis institucionals dels territoris elegibles, i coordinada per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), és una novetat inèdita pel que fa a fons dirigits a microprojectes, que han d’incloure socis d’almenys dos estats, entre França, Andorra i Espanya.

Trobareu més detalls a la nota de premsa de llançament, així com en la del resum de candidatures i, per últim, a l’anunci dels resultats on s’especifiquen els projectes programats per a la zona est.

El 10 de maig de 2023 es van reunir representants dels 25 microprojectes i dels socis institucionals a Jaca per al seminari de capitalització.
Vegeu la nota de premsa de l’esdeveniment, així com una galeria de fotos de la jornada.


Quan i com?


Les sol·licituds es podien presentar des de l’1 de gener fins a l’1 de març del 2022, només de forma digital i exclusivament a través de la pàgina web del CTP

Qui?


La Zona Est agrupa els departaments dels Pirineus Orientals, Arieja i Alta Garona, així com Andorra i tot Catalunya. SGAR Occitanie i ANCT també són socis de la Zona Est, juntament amb els territoris esmentats.

Els projectes presentats podran incloure socis situats fora dels territoris subvencionables, sempre que no siguin els socis líders, sabent que el seu pressupost propi no es podrà beneficiar de la subvenció.

Per qui?


Els socis han de ser almenys dues entitats o organismes amb personalitat jurídica, tant de naturalesa pública com privada, d’un territori elegible.


Poden presentar-se projectes dels sectors següents: cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, salut, agricultura, agroalimentació i medi ambient.

Termini i Calendari


La data límit per presentar les sol·licituds era l’1 de març de 2022. Un total de 151 candidatures es van entregar.
La resolució d’admissió està disponible al lloc web de la CTP.

La resolució definitiva sobre els microprojectes seleccionats, publicada el 16/06/22, està disponible aquí i al web de la CTP.El 20 de gener de 2022, es va fer un webinari de presentació general per explicar la convocatòria i respondre a les primeres preguntes.

  • Gravació del webinari en castellà (integral) i en francès (sense la part de preguntes)

També estan disponibles les gravacions del webinari de la zona Centre, del 07/02/22

  • Enllaç a la carpeta de gravacions del webinari.

El webinari de suport específic a la Zona Est, per als socis que ja hagin començat a organitzar i a redactar el seu microprojecte, va tenir lloc el dimecres 9 de febrer.

Presentació bilingüe resumida (pdf) CAT/FR
Gravació audio webinari

Us convidem a consultar les preguntes freqüents, disponibles a continuació.

Convocatòries euroregionals

Quant?

  • Els microprojectes seleccionats a la nostra zona, 7 o 8, es finançaran al 100% de les despeses subvencionables (màxim 25.000 €/microprojecte), i hauran de desenvolupar accions locals concretes i innovadores en els sectors de la cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, sanitat, agricultura, medi ambient o sector agroalimentari.
  • Com podeu comprovar, l’àmbit d’actuació és molt ampli i complet, per tal d’impulsar i donar suport a iniciatives transfrontereres amb beneficis visibles als territoris elegibles.


La nostra àrea té la particularitat de poder fer beneficiar, no obstant això, possibles socis de les Illes Balears d’un ajut econòmic d’un import màxim de 8.000 €, sempre que el soci principal provingui d’algun dels territoris elegibles esmentats anteriorment.


Informacions del programa


Preguntes freqüents:

FAQ pdf (CAT)
FAQ pdf (FR)
FAQ pdf (ES)logo-euroregio-pm-