Notes de premsa

L’EUROREGIÓ LLANÇA UNA CONVOCATÒRIA DE 5,5 M€ PER A L’ÀREA FUNCIONAL LITORAL EST

Background

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és l’entitat encarregada de gestionar una de les cinc zones definides pel programa europeu de INTERREG POCTEFA, que cobreix l’àrea litoral meditarrània al seu territori, des de l’Aube fins a l’Ebre.

Una convocatòria de 5,5 M€ provinent dels fons FEDER de la Unió europea s’ha obert per respondre als quatre eixos prioritaris: preservació dels ecosistemes, reducció dels impactes de la pressió humana, alimentació i mobilitat sostenibles en el seu territori.

 El dijous 4 d’abril de 2024, l’Euroregió Pirineus Mediterrània va llançar des de l’Observatori Oceanològic de Banyuls de la Marenda, una convocatòria de projectes de 5, 5 milions d’euros de fons FEDER de la Unió europea per tal d’estructurar la cooperació en el territori corresponent, que cobreix el litoral mediterrani entre el riu Aube, a Occitània, i l’Ebre a Catalunya.

L’Euroregió és l’ens responsable de la gestió de l’Àrea funcional Litoral Est (AFLE) definida pel programa Interreg POCTEFA 2021-2027 de la Unió europea. Aquest reconeixement de l’entitat al nivell europeu li permet animar aquest espai funcional que respón a l’objectiu polític 5 del programa operacional, que pretèn desenvolupar una Europa més propera a la seva ciutadania.

L’AFLE promou una gestió integrada d’aquest territori costaner i marítim transfronterer a l’est dels Pirineus, regió al cor del POCTEFA, programa europeu de cooperació transfronterera creat per promoure el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers entre Espanya, França i Andorra. Respòn als reptes específics del territori: pressió mediambiental i demogràfica – principalment turística, activitats econòmiques resultants específiques de la zona, sobretot relacionades amb l’economia de la mar, l’economia circular i la gestió de la vulnerabilitat del litoral.

Es va realitzar una consulta prèvia amb agents i actors interessats de tot el territori concernit per elaborar l’estratègia sobre la que es basa la convocatòria, entorn a 4 prioritats:

  1. Preservar i restaurar els ecosistemes
  2. Mitigar l’impacte de la pressió humana (activitats econòmiques, turisme…)
  3. Fomentar la diversificació dels recursos marins i terrestres litorals, per a una alimentació sostenible
  4. Millorar la mobilitat transfronterera, la intermodalitat i fomentar la mobilitat sostenible.

Tota la informació relacionada a l’Àrea Funcional Litoral Est i la seva convocatòria de projectes, que està oberta fins al 30 de juny de 2024, a les 14 h, està disponible al web https://afle.euroregio.eu.


Obrir / Descarregar:

Nota de premsa (CAT)
Communiqué de presse (FR)
Nota de prensa (ES)

Galeria a Flickr

Written by: Maïna Gautier

Rate it

Previous post

logo-euroregio-pm-