Notes de premsa

ESTALVI I REUTILITZACIÓ DE L’AIGUA EN EL TURISME: ÈXITS DE LES ACCIONS DEL PROJECTE WAT’SAVEREUSE

Background

La conferència final de LIFE WAT’SAVEREUSE ha reunit a Palma (Illes Balears) alts representants polítics, actors del sector turístic i socis del projecte europeu per obtenir una visió general dels progressos i recomanacions sobre la circularitat i sostenibilitat de l’ús de l’aigua.

En el territori de l’Euroregió, les polítiques públiques de l’aigua promouen bones pràctiques mitjançant la sensibilització de la ciutadania i dels agents econòmics i institucionals.

Adherint-se a les iniciatives organitzades amb motiu del Dia mundial de l’Aigua, el 21 de març de 2024 va tenir lloc a Palma (Illes Balears) la conferència final del projecte WAT’SAVEREUSE. Càrrecs electes locals, regionals i actors econòmics del sector turístic en el territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània han fet balanç dels avenços  i les aplicacions reals de la legislació que afecta la gestió de l’aigua, des de la reducció del consum en les instal·lacions que acullen turistes fins a la seva reutilització, especialment per al regadiu./

Gràcies a aquest projecte, cofinançat pel programa Life de la Unió Europea i coordinat per l’Euroregió, són més de 14 milions de turistes sensibilitzats sobre aquesta problemàtica, així com més de 40 institucions públiques i 3 000 actors del sector privat en el territori euroregional, que engloba Catalunya, la regió d’Occitània i les Illes Balears.

“Tot està inventat, ara cal aplicar-ho!”

Els ponents van ser molt taxatius en aquest punt. Per aquesta raó es difondran dins la Unió Europea els informes de recomanacions i bones pràctiques realitzats pels socis de WAT’SAVEREUSE i els referents tecnològics, per continuar desenvolupant aquestes pràctiques més enllà del territori euroregional. Diverses guies tècniques d’aplicació que permetin als actors de la indústria beneficiar-se de l’experiència adquirida estaran disponibles a la pàgina web del projecte.

Els intercanvis i visites de camp van evidenciar la destacada importància de les administracions públiques locals i regionals per anar més enllà, com les campanyes de sensibilització de la ciutadania sobre l’ús racional de l’aigua promogudes per les autoritats, o la proposta d’utilitzar l’aigua de mar per les dutxes de peus a les platges.

Tots aquests resultats serviran per nodrir altres projectes en què la gestió dels recursos hídrics sigui primordial, sigui en el sector agroalimentari o en el sector tèxtil.


Obrir / Descarregar:

Nota de premsa (CAT)
Communiqué de presse (FR)
Press release (EN)
Nota de prensa (ES)
Nòta de premsa (OC)

 

Galeria a Flickr

Written by: Maïna Gautier

Rate it

Previous post

logo-euroregio-pm-