Notes de premsa

L’Euroregió Pirineus Mediterrània es posiciona sobre la nova estratègia forestal europea

Background

L’Euroregió Pirineus Mediterrània es posiciona sobre la nova estratègia forestal europea

Els membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) han decidit adoptar una posició comuna en resposta a la consulta pública de la Comissió Europea sobre la nova estratègia forestal de la UE.

L’EPM és una Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) formada per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Regió d’Occitània, aquesta última n’assumeix la presidència de torn des de finals d’octubre de 2020.

En el marc del Pacte Verd per a Europa, la Comissió Europea va llançar una consulta pública per construir la propera estratègia forestal de la UE, que s’adoptarà el 2021. Aquesta estratègia pretén establir les bases d’una política comuna coherent amb la finalitat de garantir la salut dels nostres boscos, protegint la biodiversitat i el clima el millor possible.

Conscients dels reptes relacionats amb els efectes del canvi climàtic, és en aquest context que la Regió Occitània, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, que comparteixen la mateixa àrea euromediterrània, han volgut destacar les polítiques ambientals implementades en els seus respectius territoris desenvolupant una posició comuna sobre la consulta oberta pel que fa a la nova estratègia forestal europea.

Volent implementar un projecte mediambiental viable i eficaç, les tres regions membres de l’EPM coincideixen en la necessitat de dur a terme un pla de gestió forestal sostenible per fer-los més resilients, mantenir els beneficis dels serveis ecosistèmics i limitar els efectes de l’escalfament global.

L’EPM és conscient del paper important de la UE en la lluita contra el canvi climàtic i la conservació de la biodiversitat, i aposta per una estratègia de restauració de les terres forestals degradades a llarg termini i en el marc de la cooperació territorial euroregional.

Atès que els riscos ambientals no tenen en compte els límits administratius, sembla crucial definir amb precisió les diferents àrees forestals sobre les quals actuar.

Finalment, per assolir el seu objectiu, s’hauran de destinar ajuts i garanties financeres a les mesures acordades per la nova estratègia forestal europea.


Descàrregues:

Nota de premsa. (pdf) CAT

Posicionament. (pdf) CAT

 

 

Written by: stagiaire

Rate it

Previous post

labelNotes de premsa today19 d'abril de 2021

Projecte WAT’SAVEREUSE

LIFE WAT’SAVEREUSE, projecte europeu per destacar els beneficis d’estalviar i reutilitzar l’aigua WAT’SAVEREUSE és un projecte d’1,5 milió d’euros, el primer del programa LIFE dirigit per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, finançat al 55% per la Unió Europea LIFE WAT’SAVEREUSE, projecte europeu per [...]

Llegir més

logo-euroregio-pm-