Innovacion e torismeOS3_Torisme

Ajut Covid Torisme

Background
Fons COVID

Pendent lo 2020, l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa a dobèrt la convocacion transversala e excepcionala del fons de supòrt COVID, que sa resolucion beneficièt 32 projèctes innovadors d’un finançament de 700.000 èuros en total.

Per mejan d’aquel Fons, Carole Delga, Presidenta de l’Euroregion e de la Region Occitània e los sieus sòcis Francina Armengol, presidenta del Govèrn de las Islas Balearas, e Pere Aragonés, Vice-president de la Generalitat de Catalonha, demòstran la siá volontat d’acompanhar e apiejar los actors socio-economics e los ciutadans del territòri euroregional amb la tòca d’ateunir los efièches de la crisi sanitària e d’impulsar l’economia dins l’ensems de la region.

Los resultats de la deliberacion son disponibles dins Euroregion > Documentacion > Deliberacions


Descargar:

Manual de comunicacion. (pdf) CAT_FR_EN
Power point. (pdf) CAT
Power point. (pdf) FR
Guia eligibilitat despeses (pdf) CAT
Guide éligibilité dépenses (pdf) FR
Presentacion brèu Guida eligibilitat despensas (ppt) CAT_FR

 

 

L’Euroregió:  » una destinació segura, sana i resilient ».

  • Reaccionar davant la crisi de la Covid-19, projectant les bones pràctiques, identificant i impulsant 3 projectes pilot
  • Reunir experts euroregionals en l’àmbit turístic (economistes, sociòlegs, científics) i definir una estratègia per a un turisme segur davant de futures crisis sanitàries

Véser projèctes.


Vulnerabilitat turística en la regió: anàlisi i estratègies de resiliència futura (RESTUR)

Cap de Fila: Universitat Rovira i Virgili – URV

Socis: Universitat de les Illes Balears – UIB, Ethicalia

Durada: del 03/03/2021 al 03/07/2022

Subvenció Euroregió: 40.000 €

Descripció:


WifiCOVID: Pilot d’un sistema d’alerta de detecció d’aglomeracions i pèrdues del distanciament social a l’àmbit urbà

Cap de Fila: Universitat de les Illes Balears – UIB

Durada: del 01/02/2021 al 30/11/2021

Subvenció Euroregió: 20.000 €

Descripció: Projecte pilot d’alerta incompliment de distancia social en un marc de creació d’indicadors d’alta freqüència geo-posicionats per a la monitorització i la gestió de la mobilitat urbana per a una destinació turística segura mitjançant la utilització de les infraestructures Wifi públiques com a xarxes de monitorització.


Turismo Integral

Cap de Fila: Hermínia ANDREU i APARICIO

Socis: Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Durada: del 18/01/2021 al 30/06/2022

Subvenció Euroregió: 20.000 €

Descripció: Turismo Integral neix amb la missió de participar activament a la posada en valor del patrimoni cultural i natural així com el desenvolupament sostenible universal dels sectors comerç i turisme del territori.
Mitjançant una innovadora metodologia de co-creació amb els agents del territori, provoquem una adaptació de l’oferta turística i cultural a les noves tendències basada en particular en el concepte de turisme lent: « Turisme a ritme lent, garantint la renovació de l’ésser, emetent poc CO², sinònim de paciència, serenitat, descobriments en profunditat, millora del coneixement i èxits culturals”


SEQR: Pilot per crear un corredor sanitari segur a les Illes Balears

Cap de Fila: Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears – FUEIB

Durada: del 01/02/2021 al 31/12/2022

Subvenció Euroregió: 20 000 €

Descripció: L’objectiu d’aquesta acció és validar la implementació d’un protocol sanitari que faci viable el desplaçament de passatgers segur i sanitàriament coherents amb les necessitats actuals de mobilitat turística entre els territoris peninsulars i les Illes Balears.
Les darreres setmanes s’ha vist incrementada la pressió per aconseguir el desenvolupament d’un turisme segur en el context de la COVID19. En moltes comunitats autònomes espanyoles hi ha una creixen demanda per disposar d’eines que permetin la gestió segura del turisme. També els operadors i els països emissors i receptors fan una demanda en aquest sentit, que és clara i concreta. La necessitat de viatjar disposant d’informació sanitària verificable i contrastada que garanteixi l’arribada de viatgers amb probes COVID19 negatives.

 

Written by: Maïna Gautier

Rate it

Previous post


Similar posts

logo-euroregio-pm-