Background
Fons COVID

Pendent lo 2020, l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa a dobèrt la convocacion transversala e excepcionala del fons de supòrt COVID, que sa resolucion beneficièt 32 projèctes innovadors d’un finançament de 700.000 èuros en total.

Per mejan d’aquel Fons, Carole Delga, Presidenta de l’Euroregion e de la Region Occitània e los sieus sòcis Francina Armengol, presidenta del Govèrn de las Islas Balearas, e Pere Aragonés, Vice-president de la Generalitat de Catalonha, demòstran la siá volontat d’acompanhar e apiejar los actors socio-economics e los ciutadans del territòri euroregional amb la tòca d’ateunir los efièches de la crisi sanitària e d’impulsar l’economia dins l’ensems de la region.

Los resultats de la deliberacion son disponibles dins Euroregion > Documentacion > Deliberacions


Descargar:

Manual de comunicacion. (pdf) CAT_FR_EN
Power point. (pdf) CAT
Power point. (pdf) FR
Guia eligibilitat despeses (pdf) CAT
Guide éligibilité dépenses (pdf) FR
Presentacion brèu Guida eligibilitat despensas (ppt) CAT_FR

 

 

Universitats euroregionals que permetin la inclusió d’estudiants davant els reptes de l’educació a distància

 

  • Millorar la resiliència dels estudiants i de les universitats davant de crisis sistèmiques com la Covid-19
  • Inclusió i igualtat dels estudiants euroregionals davnat de les noves formes d’educació a distància
  • Contribuir al desenvolupament d’una enginyeria educativa a distància de qualitat per a tots els centres d’educació superior de l’Euroregió

Véser projèctes.


sinAPsis

Cap de Fila :  Universitat de les Illes Balears

Socis : Universitat de Girona, Université de Montpellier

Durada : del 01/06/2021 al 30/11/2022

Subvenció Euroregió : 30 000 €

Descripció : sinAPsi, el Programa online d’Aprenentatge Profund des de l’Euroregió Pirineus Mediterrànea (EPM) és un projecte de formació innovadorque consisteix en la creació d’un programa d’educació a distància destinat principalment a estudiants d’ensenyament superior que, per la crisi del COVID19, o per altres motius, els resulti impossible l’assistència a la Universitat de manera presencial.

En concret, el programa està dirigit a estudiants universitaris matriculats en assignatures de la branca d’Intel∙ligència Artificial de diferents plans d’estudi, com són les Enginyeries, Tecnologies de la Informació, Ciència de Dades, Ciències de la Salut, Direcció d’Empreses, etc. El contingut del curs se centra en l’Aprenentatge Profund, una de les branques de la intel∙ligència artificial que està oferint millors resultats i aplicacions més rellevants en diversos sectors com el de la Salut, la Sostenibilitat, el Desenvolupament, etc.; i més demandats per empreses i institucions.


Eurocampus digital

Cap de Fila :  Université de Perpignan Via Domitia

Socis : Universitat de Girona, Université Fédérale de Toulouse Midi Pyrénées, Universitat de les Illes Balears

Durada : del 04/01/2021 al 31/08/2021

Subvenció Euroregió : 25 000 €

Descripció : «Eurocampus digital : pratiques, solutions, nouveaux usages du numérique des Universités de l’Eurégion PM ». Dans le contexte de la pandémie due au Covid-19, il s’agit ici d’apporter une réponse aux contraintes liées aux nouveaux espaces d’apprentissage. Les solutions proposées permettent de proposer, au sein de l’Eurorégion Pyrénées-Méditerranée une mobilité numérique se substituant ou complétant la mobilité en présentiel, afin de favoriser l’attractivité et l’internationalisation des formations


TRANSFORM

Cap de Fila :  Fundació Privada Institut Formació IL3-UB

Socis : Universitat de Barcelona, Universitat de les Illes Balear, Universite Montpellier

Durada : del 01/01/2021 al 31/12/2021

Subvenció Euroregió : 25 000 €

Descripció : La inclusió social i educativa és recull com a un dret fonamental en les legislacions de diversos països europeus, i esdevé una fita rellevant de multituds d’organismes internacionals (UNESCO, 2015; OCDE, 2006 i 2007). Malgrat que els estatuts universitaris reconeixen el dret a la inclusió, a l’hora d’implementar-lo moltes de les universitats no tenen ni protocols clars ni formació sobre orientació psicopedagògica, adaptació curricular, coordinació docent i manquen indicadors de qualitat educativa o d’inclusió. De fet, diferents estudis indiquen que les competències docents per a la inclusió són un element clau per promoure una educació inclusiva i que, a més a més, consisteixen en una oportunitat per a la qualitat docent i la innovació que poden beneficiar a tots els estudiants i el sistema en general. Dins d’aquestes competències FernándezBatanero (2011) destaca les següents: compromís i actitud positiva davant de la diversitat, planificació educativa basada en diferències, mediació educativa, avaluació formativa i adaptacions curriculars, atenció a la diversitat foment de l’aprenentatge significatiu.


Ensenyo

Cap de Fila :  Universitat Rovira i Virgili

Socis : Toulouse INP, Université de Toulouse, Universitat de les Illes Balears, UIB

Durada : del 01/01/2021 al 31/12/2021

Subvenció Euroregió : 20 000 €

Descripció : La pandèmia COVID-19 ha obligat la majoria de les universitats de l’Euroregió a utilitzar instal·lacions educatives en línia. Actualment, diverses universitats, inclosa la URV, utilitzen la plataforma moodle amb el programari Teams per a la formació en línia. Avui en dia hi ha diferents tipus d’aplicacions que poden ajudar a millorar l’educació en línia, però generalment s’utilitzen amb finalitats senzilles o específiques i, en cap cas, es troben en un sistema integrat, com ara Nearpod, Socreative, Kahoot o Mentimeter Un altre aspecte és que aquestes eines no tenen una gran capacitat d’emmagatzematge, de manera que no s’utilitzen en institucions grans on hi pot haver milers d’estudiants. Tampoc tenen un sistema de protecció de dades d’usuaris que requereix una institució educativa de nivell superior. A més d’altres, i això és diferencial i determinant, no tenen models d’IA i anàlisi estadística
com els que necessitarem a la plataforma educativa en línia. Per tant, identifiquem una oportunitat que cobrim integrant solucions, afegint tecnologia d’IA i oferint un producte únic que pugui millorar el procés d’ensenyament durant i després de la pandèmia de COVID-19.

Written by: Maïna Gautier

Rate it

logo-euroregio-pm-