The Spur

Background

Projècte EURÒPA CREATIVA


DONADAS GENERALAS

Nom: The Spur
Programa: Euròpa Creativa / Subprograma Cultura
Linha:  Projèctes de cooperacion a pichona escala
Budget total:  333.333 EUR
Finançament UE: 200.000 EUR (60 %)
Cofinançament: 133.333 EUR (90.000 EUR de la subvencion euroregionala)
Durada: 2 annadas
Inici: 1 de junh de 2016
Clauson: 31 d’agost de 2018

Web del projècte: http://www.thespur.eu/


Partenariat

 • Ajuntament de Girona / El Bòlit, Centre d’Art Contemporanèu (ES) – Líder
 • AECT Pirenèus Mediterranèa(FR/ES)
 • Le LAIT, Centre d’Art, Albi (FR)
 • Es Baluard, Musèu d’Art Modèrn e Contemporanèu, Palma (ES)
 • Bureau des Arts et Territoires, Montpelhièr (FR)
 • Fondazione per l’Arte, Roma (IT)
 • Sputnik Oz, Bratislava (SK)

Lo programa exigís, almens, tres païses. Lo projècte agròpa set sòcis de quatre païses: FR/SE/IT/SK.Objectius generals

 • Desvolopar de projèctes innovadors de reforçament de las capacitats professionalas e mobilitat transnacionala de creadors, mai que mai los artistas visuals, que fagan possible una màger orientacion del sector cap a l’economia de la creativitat e l’exploracion de novèls modèls comercials e de trabalh.
 • Metre en plaçade procèsses de cogestion transnacionala entre diferentas organizacions per tal de fomentar la collaboracion e lo transferiment de coneissença e, en consequéncia, generar una banca de ressorsas de gestion d’encastre europèu exportablas e reutilizablas, qu’ajuden a refortir las capacitats professionalas del sector.

Accions

 • PROSPECCION. Creacion d’espacis d’artistas coma semença de reforçament de las capacitats professionalas e de renovelament sociourban. Exploracion de formas novèlas d’incrustacion e melhorament de la relacion de la creacion artistica amb lo contèxt urban e socioeconomic.
 • INNOVACION. Activacion d’un modèl de residéncias creativas orientadas a la recèrca e al desvolopament de perfils professionals mejançant la siá insercion dins l’economia reala, assistits pel mentoratge, l’assisténcia e l’internacionalizacion que los balha la ret.
 • CONEISSENÇA. Realizacion de seminarisper difusar las experiéncias desvolopadas pel projècte, e sistematizar las coneissenças, en las protocolizar e en las fasent transferiblas.
 • COMUNICACION. Creacion d’un blòc, accions 2.0 e edicion d’una revista-catalòg numerica e dinamica e d’una publicacion finala, dirigida al sector de las indústrias creativas e professionalas de las arts visualas a escala globala, en causa del sieu enrasigament al Web, e pensada coma plataforma viva de ressorsas qu’impulse lo projècte pendent lo calendari d’execucion (e posteriorament).
 • ORGANIZACION. Creacion d’una equipa de trabalh transnacionala qu’a comptar de la coneissença partejada e de las bonas practica s’encarga del pilotatge del projècte, genèra aisinas de gestion de validitat transnacionala europèa (banca de ressorsas) e se solidifica coma espaci de cooperacion estable per tota mena de projèctes entre dos o mai de sòcis (exposicions, escambis, coproduccions, etc.)

Destinataris

Artistas visuals de qualque país membre de l’Union Europèa.


RÒTLE DE L'AECT

L’equipa de l’AECT (Euroregion) coordina l’accion de comunicacion e participa de la mesa en plaça del modèl de cogestion e escambi de bonas practicas (accion d’organizacion).


The Spur, un novèl projècte de cooperacion artistica sus l’Euroregion

Aquel projècte, que recebèt una subvencion europèa dins lo quadre del programa Euròpa Creativa, met en ret centres d’art de Girona, Palma de Malhòrca, Montpelhièr, Albi, Bratislava e Roma.

 • Lo projècte The Spur (“L’esperon”) nais del sosten de l’Euroregion Pirenèus Mediterranèa dins lo quadre de las siás ajudas annalas a entitats culturalas
 • L’accion mai innovadora cerca crear d’espacis d’incubacion de projèctes dins centres abandonats o oblidats de las ciutats
 • L’UE, per mejan del programa Euròpa Creativa, subvenciona lo 60 % del projècte, que cerca facilitar la mobilitat d’artistas visuals e las residéncias creativas

The Spur, en anglés “l’esperon”, es un grand projècte de l’Euroregion Pirenèus Mediterranèa, amassa amb lo centre d’Art Contemporanèu El Bòlit de Girona e autres centres artistics de Palma de Malhòrca , Montpelhièr, Albi, Bratislava e Roma. Lo projècte, que recep una subvencion europèa dins lo quadre del programa europèu Euròpa Creativa, facilita entre 2016-2018 la mobilitat internacionala d’artistas visuals e tanben nombrosas residéncias creativas.

Lo projècte a per tòca coesionar un grop de trabalh basat sus la cooperacion europèa e l’internacionalizacion e cerca de far visiblas nòvas formas de residéncias d’artistas e creatius. L’accion mai innovadora de The Spur es la creacion de centres d’incubacion de projèctes dins espacis abandonats dins las ciutats.

Lo budgèt total del projècte es de 333.000 €, que lo 60% es cobèrt per una subvencion europèa, per mejan del programa Euròpa Creativa de la Comission Europèa. Lo projècte agròpa sèt sòcis de quatre païses: en mai de l’Euroregion e lo Bòlit, i participan lo Centre d’art contemporanèu Es baluard a Palma de Malhòrca, lo centre d’art de França Le LAIT d’Albi e lo Bureau des Arts et des Territoires de Montpelhièr, Sputnik Oz de Bratislava e la Fondazione per l’Arte de Roma.

Dins lo quadre de la convocacion de l’Euroregion e Euròpa Creativa – Projèctes de Cooperacion, lo projècte The Spur / ETACEC 16-18 met en marcha un procès de seleccion d’artistas europèus d’un estat membre de l’Union Europèa per participar al sieu programa d’artistas en residéncia.

En el marc de la convocatòria de l’Euroregió i Europa Creativa – Projectes de Cooperació, el projecte The Spur / ETACEC 16-18 posa en marxa un procés de selecció d’artistes europeus d’un estat membre de la Unió Europea per participar en el seu programa d’artistes en residència.


CONVOCACION

Òm a ofèrt 6 borsas a 6 artistas en residéncia per menar a tèrme trabalhs de recèrca amb especiala atencion a l’investigacion e als procèsses creatius. La residéncia amb mentoratge expèrt a agut una durada de dos meses o uèch setmanas e se mena a tèrme dins un dels centres de la ret.


DOTACION

S’autrejarà una borsa de 3.800€ a cada artista destinada a investigacion, fraisses e desplaçaments.

logo-euroregio-pm-