Arxiu ajuts Cultura

Projectes subvencionats el 2012

Background

Sci-Fi

Amb l’objectiu de lluitar contra la desafecció dels joves per l’estudi científic, el projecte proposa difondre la cultura científica, tècnica i industrial a través del desenvolupament de Serious Games, que motiven els joves a interessar-se per les principals àrees científiques. El líder, el Centre Universitaire de Formation et de Recherche Jean-François Champollion (MP), compta com a socis amb Aerospace Valley (MP), l’empresa KTM Advance –Albi (MP), la Ligue de l’Enseignement 31 (MP), la Université Montpellier 2 (LR), el Centre Européen de Recherches Préhistoriques de Tautavel (LR) i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

L’Euroregió ha proporcionat un finançament de 40.000 € al projecte, que té una durada de 12 mesos.


Scena Centro

Aquest projecte té per objectiu crear una plataforma per a la creació i difusió de les arts escèniques per a un públic jove, que busca crear vincles entre els equips artístics, xarxes professionals, centres culturals i grans esdeveniments especialitzats en els joves, així com fomentar la creació cap al públic més jove, sigui quina sigui la forma d’art elegit – teatre, música, dansa, titelles, arts digitals i visuals. El partenariat està constituït per Phonomatic (MP), líder del projecte, Le BAO (LR), Sa Xerxa (IB) i la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya (CAT).

L’Euroregió ha concedit una subvenció de 70 000 € a aquest projecte de 12 mesos. El mateix partenariat ja havia rebut una subvenció euroregional de 50 000 € l’any 2011.

Més informació a la pàgina de Scena Centro i als seus perfils de xarxes socials.
http://www.scenacentro.eu
https://www.facebook.com/scena.centro
https://twitter.com/Scenacentro


PATRIM

Projecte que desenvolupa una xarxa de centres pirinencs d’interpretació del patrimoni, que vol ampliar el seu partenariat i accions, en especial gràcies a l’organització de Trobades Euroregionals del Patrimoni Pirinenc. El partenariat inicial està constituït per l’Ecomuseu de les Valls d’Aneu (CAT), líder del projecte, la Maison Pyrénéenne du Pastoralisme d’Azet (MP), la Maison des Sources de Mauléon-Barousse (MP), el Musée Larrey de Beaudéan (MP), la Communauté de Communes du Canton d’Oust (MP) i el Musée de la Chapellerie (LR).

L’Euroregió ha concedit una subvenció de 30 000 € per a aquest projecte de 12 mesos de durada.

http://www.patrim.eu/


AA++

El projecte té com a objectiu desenvolupar una sèrie de suports a l’activitat artística i mantenir el circuit implementat l’any 2010 a través d’una altra subvenció euroregional. El projecte va permetre aleshores crear una xarxa estable a través de la qual els artistes de tres regions van poder fer concerts i beneficiar d’un suport tècnic. Ara, es tracta de crear un circuit musical euroregional permanent i de suport artístic a grups emergents perquè l’escena euroregional s’expandeixi més enllà de les seves fronteres. El partenariat està constituït per la Xarxa de Cases de la Música Popular de Catalunya (CAT), líder del projecte, Avant-Mardi (MP) i la Méridionale des Spectacles (LR).

L’Euroregió ha concedit una subvenció de 30 000 € a aquest projecte de 24 mesos de durada.

El projecte: http://www.avant-mardi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=…


Visites literàries

El projecte té com a objectiu explorar el patrimoni literari d’autors catalans a través d’una aplicació per a smartphones i tauletes que apleguen geolocalització, literatura i paisatge. El partenariat està constituït per Espais Escrits, xarxa del patrimoni literari català i líder del projecte, la Casa-Museu Llorenç Villalonga (IB), la Mairie d’Ille-sur-Têt (LR) i la Mairie de Mequinensa (Aragó).

L’Euroregió ha concedit una subvenció de 10 000 € a aquest projecte que té una durada de 18 mesos.


MAREMOSTRA

El projecte té com a objectiu desenvolupar una plataforma artística de cocreació digital en línia, un punt de trobada virtual a partir del qual es constituiran equips multidisciplinaris que generaran curtmetratges que competiran a Maremostra, festival de cinema de temàtica marina de Palma de Mallorca. El partenariat està constituït pel Cluster audiovisual de les Iles Baléares – CLAB, líder del projecte, la Fondation i2Cat (CAT) i Kawenga (LR).

L’Euroregió ha concedit una subvenció de 30 000 € a aquest projecte que té una durada de 18 mesos.

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-