Arxiu ajuts Cultura

Projectes subvencionats el 2013

Background

CARRER – Circuit Euroregional d’Arts del Carrer

Projecte vinculat a les arts de carrer que va tenir com a líder Le Cratère – Scène Nationale d’Alès, a Llenguadoc-Rosselló. El partenariat va implicar altres organitzacions del Llenguadoc-Rosselló (L’Atelline, Communauté de Communes du Lodévois et Larzac, Les Elvis Platinés, RudeBoyCrew Festival d’Olt, Eurek’art Labelrue), Midi-Pyrénés (La Cellule), Catalunya (Festival Fira de Tàrrega) i de les Illes Balears (Companyia AuMents). El projecte perseguia la constitució d’una xarxa d’arts de carrer amb coproduccions, suport a la difusió, temps de formació i residències. La contribució de l’Euroregió va ser de 40.000 EUR.


ETAC – Espai Transfronterer d’Art Contemporani

Xarxa de centres d’art contemporani amb el museu El Bòlit de Girona, a Catalunya, com a líder del projecte. Els altres socis van ser el Museu de l’Empordà de Figueres, el LAIT – Laboratoire artistique international du Tarn (Albi), La Panacée – Centre de culture contemporaine (Mairie de Montpellier) i Addaya – Centre d’Art Contemporani d’Alaró, illa de Mallorca. El propòsit del projecte va ser crear un espai transfronterer d’art contemporani susceptible d’establir cooperació permanent entre els centres i atorgar beques de tres mesos per residències d’artistes. La contribució de l’Euroregió va ser de 20.000 EUR.


Memòria fílmica Pirineus Mediterrània

Projecte a l’entorn del patrimoni fílmic liderat per la Cinemateca de Toulouse, en partenariat amb l’Institut Jean Vigo (Llenguadoc-Rosselló), la Filmoteca de Catalunya i els Arxius del So i de la Imatge de l’Illa de Mallorca. L’objectiu era digitalitzar les pel·lícules dels arxius, tot fent possible posar en valor la cultura als diversos territoris i la seva identitat comuna. La contribució de l’Euroregió va ser de 28.000 EUR.


Els molins, una altra mirada

Una ruta dels molins, liderada pel Consell Insular de l’Illa de Mallorca, a les Balears. El projecte pretenia crear una ruta de descoberta dels molins més emblemàtics de l’Euroregió, la qual pot esdevenir un producte turístic i cultural; alhora, constituiria el punt de partida d’una xarxa de col·laboració entre organismes implicats en la recuperació d’aquesta mena de patrimoni. Els altres socis del projecte van ser la Fundació El Solà (Catalunya) i els parcs naturals regionals de la Narbonnaise en Méditerranée (Llenguadoc-Rosselló) i dels Grands Causses (Migdia-Pirineus). La contribució de l’Euroregió va ser de 18.000 EUR.

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-