Arxiu ajuts Cultura

Projectes subvencionats el 2018

Background

REACCIONA Ara

El resultat directe del projecte Reacciona, seleccionat per a la convocatòria del projecte de cultura euroregió 2016, “Reacciona Ara” és una versió millorada tenint en compte l’experiència adquirida durant el projecte inicial. Reacciona Ara permet als joves accedir a les eines audiovisuals per passar de l’estat passiu de l’espectador a la creadora activa. Des del punt de vista pedagògic, Reacciona Ara introdueix la creació audiovisual a 400 joves de l’Eureorégion a través de la producció de 12 obres audiovisuals escrites, dirigides, gires, interpretades i editades pels joves participants (6 per regió). Finalment, Recciona Ara permet oferir un servei des d’una comanda d’una ONG. Aquesta ONG comparteix les seves necessitats amb els estudiants i es compromet a utilitzar el treball. La seva realització implica la creació d’un equip transfronterer per apropar metodologies, coneixements i pràctiques de gestió a una nova escala. El projecte es basa de nou en la col·laboració entre Taller de Cinemala Cinémathèque de Toulouse i Mom Works.

Va rebre una subvenció euroregional de 23.000 € per un període de 22 mesos.


LA PASSAREL·LA

A través del projecte La Passarel·la, s’acosten més a tres estructures del sector de la música mundial i tradicional (Fundació MediterràniaFira d’espectacles d’arret tradicional, Silo / Associació Jazzamèze i l’Institut d’Estudis Baleàrics) reforçar noves accions de cooperació. Aquest acostament passa per dos punts essencials: la mobilitat dels artistes i la circulació d’obres musicals al territori de l’Euroregió, però també l’organització de reunions professionals per analitzar els valors comuns i els components de la música dels territoris implicats. en el projecte.

El projecte va rebre una subvenció de l’Euroregió de 22.500 euros per un període de 15 mesos.


InterMedit

Com a hereu del patrimoni arqueològic de l’antiguitat, del qual el mar Mediterrani ha servit de centre, el projecte InterMedit té com a objectiu crear un lloc de trobada destacant aquesta riquesa mil·lenària al cor de l’Euroregió. Testimoni de l’activitat comercial i cultural que es va establir entre els pobladors fenicis d’Eivissa (Associació d’Amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera), els colons grecs d’Empúries (Associació Cultural Untikesken – Amics d’Empúries) i els pobles indígenes que habiten les terres de l’actual Occitània (Oppidum i Museu Ensérune), tres actors contemporanis participen en aquest projecte d’intercanvi. L’objectiu principal de InterMedit serà organitzar una exposició itinerant a les tres regions i incloure activitats educatives accessibles per a un públic divers; se centrarà essencialment en el estil de vida intercultural que va ser l’originalitat de la Mediterrània a l’antiguitat.

El projecte va rebre una subvenció de l’Euroregió de 22.500 euros per un període de 24 mesos.


RCMPM (Xarxa de Creació de Música Pirineus-Mediterrani)

La Xarxa de Creació de Música Pirineus-Mediterrani (RCMPM) és un projecte de creació de xarxes transnacionals i col·laboratives. Reuneix actors culturals (artistes, intèrprets / conjunts instrumentals, llocs de residència i difusió de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània) que treballen per promoure la música creativa i les noves tecnologies. El seu objectiu és crear noves obres musicals innovadores, a través d’una convocatòria internacional de projectes, per tal de crear posteriorment obres originals que intercalen la música contemporània i les noves tecnologies. Els premiats rebran una residència creativa a curt termini i, posteriorment, tindran l’oportunitat de realitzar concerts i actuacions en concerts. Aquest projecte és una col·laboració entre Flahback 66PhonosPlaca Base i La Unió Social Flix.

Va rebre una subvenció euroregional de 20.000 € per un període de 17 mesos.


CINEMA A LA FRONTERA 2019

Cinema a la Frontera 2019 és un projecte d’intercanvis en el camp del cinema i l’audiovisual. Diverses estructures professionals a Occitània (NordSud FilmsCinémaginaire), Catalunya (Festival de cinema de Girona) i Baléares (Cineciutat) es reuneixen per obrir noves possibilitats per a les associacions euroregionals i l’objectiu del projecte és organitzar un xarxa d’estructures de socis dels 3 territoris i mobilitzar aquestes associacions en l’organització d’esdeveniments a gran escala als 3 territoris.

El projecte va rebre una subvenció de l’Euroregió de 22.000 € per un període de 22 mesos.

Lloc web: nordsudfilms.com


Circ au carré

 Circ au Carré és un projecte que té com a objectiu enfortir els vincles entre els actors del circ contemporani de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (artistes, treballadors o directors d’organitzacions), però també per oferir oportunitats de mobilitat i desenvolupament als artistes emergents. locals. Hi ha quatre centres de creació reconeguts al seu territori (La Grainerie – La Verrerie – Alcem el Cine – La Central del Circ), que junts seleccionen quatre empreses locals per oferir-los una residència experimental en un territori que no sigui el de residència, durant el qual tenen l’oportunitat de convidar a un artista local, per així poder discutir i reflectir en un context regional com satisfer les seves necessitats específiques. Aquestes empreses també son convidades a participar en dos tallers transversals, en presència d’altres professionals del sector dels nostres territoris. Aquests tallers pretenen reunir i reflexionar sobre la relació entre artistes i professionals.

El projecte va rebre una subvenció de l’Euroregió de 22.500 euros per un període de 22 mesos.


La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus-Mediterrànea

 “La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus-Mediterrànea” és un projecte que té com a objectiu documentar i posar en relleu els intangibles relacionats amb el procés de transformació del paisatge com a conseqüència de canvis en l’agricultura i processos producció. El projecte consisteix en l’elecció d’un paisatge cultural agrícola de cada territori, i una recerca en la literatura i la recuperació de la memòria oral dels que van ser testimonis i / o actrius d’aquests desenvolupaments. Els resultats d’aquestes enquestes es lliuren després en forma d’una exposició, jornades tècniques i són també disponibles a través d’un lloc web i un inventari virtual. D’aquesta manera es creen les xarxes de cooperació euro-regionals i es consoliden entre les entitats involucrades, per promoure el coneixement, la reflexió, la discussió i la participació de les comunitats en cada territori d’aquest patrimoni particular. Els membres d’aquest projecte són: Consell Insular de Mallorca – Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i “Saloir” del municipi de Roquefort-sur-Soulzon.

Va rebre una subvenció euroregional 15.000 € per un període de 24 mesos.


Cinema Lliure a la Biblioteca

Cinema lliure a la Biblioteca és un projecte d’intercanvi i vincle cultural que fomenta l’ús de l’audiovisual local i promou l’ús de biblioteques com a espai social recolzat per Mago ProductionGodo Films i l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB). El projecte combina la projecció de documentals en format de cicle cinematogràfic a diverses biblioteques amb l’intercanvi d’obres literàries i audiovisuals entre les diferents xarxes participants, totes sota el segell de producció ” Pyrénées-Méditerranée ”. Es planifica visualitzar documentals de cada regió de manera equitativa. L’escenari ideal seria presentar 12 documentals procedents de Catalunya, 8 de les Illes Balears i 8 procedents d’Occitània.

El projecte va rebre una subvenció de l’Euroregió de 22.500 euros per un període de 12 mesos.

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-