Notes de premsa

Més de 17 institucions de l’aigua de l’Euroregió reunides per a la tercera visita de seguiment del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE

Background

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània i els seus socis reunits el 19 d’abril a Montpeller per presentar les actualitzacions del projecte europeu LIFE WAT’SAVEREUSE

L’Agence de Développement Économique (AD’OCC) i el Pôle de l’Eau en régions Occitanie et Sud (Aqua-Valley) han coorganitzat la Conferència Aigua i turisme sostenible: solucions adequades als desafiaments, amb la contribució del coordinador del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM).

Les reunions d’experts de l’aigua s’han realitzat el 19 d’abril del 2023 a l’Hotel Mercure de Montpeller, col·laborador de les campanyes de comunicació dels socis occitans del projecte WAT’SAVEREUSE.

Diversos testimonis professionals vinculats a l’ecosistema turístic d’Occitània (establiments, comunitats locals i municipis) han presentat estratègies quantitatives de gestió dels recursos hídrics en el context actual.

En aquesta ocasió, s’ha dut a terme una reunió tècnica amb el monitor del projecte CINEA. Els representants del consorci de 8 socis liderats per l’Euroregió han compartit les actualitzacions de les accions i les etapes següents del projecte LIFE WAT’SAVEREUSE amb una resposta satisfactòria per part de la visita de control.

L’impacte de les campanyes de comunicació amb valor afegit de les tres regions, són els elements destacats de la jornada:

  • A banda de la Région Occitanie, la campanya Laissez-nous de l’Eau ha arribat a 3 milions de persones.
  • La campanya de Catalunya Emporta’t els records, no l’aigua ha collaborat amb més de 210 oficines de turisme i 40 empreses i operadors del sector turístic per promoure l’estalvi d’aigua.
  • La campanya de les illes Balears, A les Balears tenim moltes coses… Però poca aigua, llançada en 6 llengües, i que ha arribat a més de 5 milions de persones en només dos mesos. L’impacte a les xarxes socials encara ha sigut més gran. A YouTube ha assolit més de 5 milions d’impressions i pel que fa a les impressions a les xarxes socials, s’hi ha sumat 18 milions: 10,5 a Facebook, gairebé 6,5 milions a Instagram i 1,1 milions a Twitter.

El projecte europeu LIFE WAT’SAVEREUSE implementa iniciatives en el sector turístic que fomenten un model d’economia circular basat en la reducció del consum d’aigua i la seva reutilització, amb un impacte directe per a una millor adaptació al canvi climàtic i per a la preservació del medi mediterrani en particular. Els electes han destacat així la molt bona difusió de la iniciativa a través de campanyes de comunicació i dels actes, tallers i trobades que s’han organitzat als tres territoris durant els darrers dos anys, que s’han centrat en la promoció de solucions innovadores i als que han participat entitats públiques i altres actors del sector turístic.


Obrir / Descarregar:

Nota de premsa (CAT)
Communiqué de presse (FR)
Press release (EN)

Written by: Maïna Gautier

Rate it

Previous post

logo-euroregio-pm-