Uncategorized

Ajut Covid Cultura

Background

Suport als joves creadors en la producció cultural del futur i promoció de la
digitalització dels continguts artístics.

  • Fomentar la projecció dels artistes joves
  • Contribuir a la digitalització dels continguts artístics
  • Promoure les noves expressions artístiques sorgides com a resposta a la situació derivada de la crisi sanitària

Veure projectes.


Música, cançons, dansa, patrimoni tradicional català i occità d’avui dia cap a la digitalització, els nous sons de la rumba del futur.

Cap de fila :  WORLD HARMONIES

Socis :

Durada : del 04/01/2021  al  30/09/2021

Subvenció Euroregió : 16 000 €

Descripció : La col·lecció “patrimoines patrimonis patrimonios” posa en relleu els idiomes, la música, les cançons i les danses tradicionals a l’espai euroregional a través del processament digital emès en una plataforma especialment creada sota aquest títol i en el desenvolupament de nous sons i talents actuals i el treball en xarxa dels principals actors del territori de l’euroregió. Més enllà d’aquesta millora processada digitalment, s’oferiran en directe esdeveniments, reunions, conferències i concerts a un públic nombrós (en la mesura del possible, tenint en compte les precaucions sanitàries i les autoritzacions dels organismes oficials). Aquests moments donaran lloc a enregistraments que s’emetran a la nostra plataforma i als mitjans de comunicació.


DIES. Dispositius d’activació artística i Espais digitals

Cap de fila : IDENSITAT

Socis :

Durada : del 02/11/2020  al  31/12/2021

Subvenció Euroregió : 16 000 €

Descripció : Programa d’activitats i processos artístics dirigits a la creació de nous espais digitals d’interacció, intercanvi de coneixement i laboratori d’idees, en resposta a la necessitat d’activar noves estructures de producció i visibilitat del sector cultural i creatives. Es tracta d’un pla d’acció que parteix de l’experiència adquirida en el programa de residències creuades de la xarxa Art i Territori, així com en el congrés d’Art i Espai Social en temps de control, manca de control i desenvolupament. Les línies de treball proposades es desenvolupen en forma de seminaris i tallers web, per tal d’investigar i reflexionar sobre la producció i formalització de pràctiques artístiques contemporànies tenint en compte les particularitats que es deriven de l’aïllament, el contagi, el control, la falta de control o la crisi social.


Cinema Lliure connecta

Cap de fila :  MAGO PRODUCTIONS

Socis :

Durada : del 01/02/2021 al 28/02/2022

Subvenció Euroregió : 15 000 €

Description : Cinema Lliure Connecta és un conjunt d’espais de trobada per a futurs cineastes, professionals del cinema i persones interessades a aprendre més sobre la indústria del cinema. L’objectiu principal de les iniciatives Cinéma Libre Connecta és donar suport als futurs professionals del cinema i de l’audiovisual en el delicat moment de transició entre la finalització dels estudis i l’entrada al món laboral. Un moment delicat perquè surten d’un espai, una formació, on es regula gairebé tot, per entrar a un espai, al lloc de treball, amb normes no escrites molt diferents que la majoria dels estudiants desconeixen.


AJA

Cap de fila : MUSIC HALL

Socis :  

Durada :

Subvenció Euroregió: 14 000 €

Descripció :


ILLA

Cap de fila : ES FAR CULTURAL

Socis :

Durada : del 08/02/2021 al 15/09/2021

Subvenció Euroregió: 13 000 €

Descripció : ILLA va néixer de la idea de crear fluxos i moviments artístics i culturals durant l’any 2019 entre JISER i es Far Cultural en col·laboració amb el Centre d’Art Le LAIT (Occitània). Aquests fluxos queden amb la idea de transformació social a través de l’art de reunir territoris a través de l’art. La idea continua amb Menorca (una illa), al bell mig de la Mediterrània occidental, desconnectada en si mateixa, de la mateixa manera que Ille-sur-Têt (una altra illa) és un territori envoltat de rius que baixen de la muntanya cap a Aquestes dues regions estan connectades pel flux d’aigua que baixa dels Pirineus i diposita els seus sediments davant de les costes de Menorca, formant així un Delta (referència a la continuació del projecte Delta Art). Així, Berga i Barcelona funcionen com a ponts entre les regions d’Occitània i les Illes Balears, complint l’antiga funció històrica de Konvent.0 (antiga colònia tèxtil i lloc de pas per als comerciants) i defensant el simbolisme de Jiser (que significa “pont” en àrab), un lloc situat al barri del Poble Nou, com un espai aïllat per trobar la seva identitat a la ciutat.


Réseau de Création Musicale Pyrénées-Méditerranée (RCMPM)

Cap de Fila :  FLASHBACK66

Socis :  

Durée :  del 01/01/2020 al 31/12/2022

Subvenció Euroregió : 13 000 €

DescripcióEl 2021-2022, el projecte euroregional “Xarxa de creació musical Pirineus-Mediterrània” continua amb aquest segon component, que té els següents objectius:

  • treballar amb joves artistes que estudien els temes de la creació, la seva difusió a l’era digital i la seva adaptabilitat al temps de la pandèmia.
  • enfortir i ampliar una xarxa de jugadors en el camp de la creació musical actual i les noves tecnologies, per tal d’inventar el món del demà i oferir solucions al món actual. 

Aquest projecte en el seu conjunt serà una oportunitat per estimular nous ponts entre tots els actors, artistes i públics, tant en termes de recerca, educació / sensibilització com de posada en comú de xarxes i recursos.


Navegatió Poetic Euroregió

Cap de fila : REVES DU 22 MARS

Socis :

Durada : del 01/02/2021 al 01/07/2022

Subvenció Euroregió: 12 000 €

Descripció : La companyia REVES DU 22 MARS  desitja crear un projecteEuroregional entorn de la intercomprensió de la literatura en llengües euroregionals: català, castellà, francès, occità, amb joves dissenyadors i artistes experimentats en el camp de la contemporaneïtat escriptura i poesia.

Es tracta de reconèixer en l’altre i en un mateix la seva pròpia cultura. Tenim una història francesa centralitzadora que ha esborrat deliberadament la multiplicitat de la nostra cultura: som francesos abans de ser occitans, meridionals … i aquesta multiculturació es manté fins avui considerada folklòrica. Un Cévennes de setanta anys es troba al sud de Catalunya. Tot i que parla la mateixa llengua, no se n’adona perquè ha entès massa bé que només parla francès. De fet, és un parlant occità qui s’ignora i la frontera política entre les dues catalunya no és una frontera lingüística.

La nostra feina serà convidar la gent a mirar junts la cultura dels altres per adonar-se que en realitat és la nostra pròpia cultura.

Sent la interculturalitat no mitjançant la comprensió mútua. El teixit, la barreja i el multilingüisme proporcionaran exemples concrets de textos artístics que demostren que quan ens volem entendre ens podem entendre. El nostre objectiu és escriure textos increïbles, en idiomes increïbles, perquè seran el resultat de reunions permeses per, per i dins del marc de l’Euroregió. Aquestes reunions seran també un pretext per a intercanvis, formació, fils teixits en cadascun dels territoris a llarg termini.


De quel geste a-t-on besoion aujourd’hui?

Cap de fila :  COLLECTIF SAUF LE DIMANCHE      

Socis :

Durada : del 15/03/2021 al 30/04/2022

Subvenció Euroregió: 13 000 €

Descripció : Quin gest necessitem avui? »És un projecte coreogràfic, cinematogràfic, digital, social i innovador, que convida a la participació d’habitants de totes les edats de l’euroregió Pirineus-Mediterrània. La companyia professional de dansa occitana contemporània Sauf le Dimanche posa la seva experiència i imaginació al servei de la resiliència euroregional durant aquesta crisi. Els seus objectius són: (re) començar a treballar / (re) crear moviment i sinergia entre operadors culturals, artistes i públics / dibuixar un mapa sensible dels sentiments dels habitants dels 3 territoris.


TRAFIC

Cap de fila :

Socis :

Durada :

Subvenció Euroregió : 13 000 €

Descripció :


Constel·lacions Mirades Intermediterrànies

Cap de fila : FOTOLIMO

Socis :

Durada : del 01/01/2021 al 31/01/2022

Subvenció Euroregió : 12 000 €

Descripció : Constel·lacions Mirades Intermediterrànies ”és un projecte de cooperació territorial euroregional en l’àmbit artístic i cultural que té com a objectiu estimular l’intercanvi i la projecció de joves artistes emergents residents al territori català, occità i balear a través de la creació de fotografies o audiovisuals que tractin la migració i qüestions frontereres en el context mediterrani. Convençuda del paper de la imatge com a vector de transformació, Constel·lacions vol donar suport i promoure la creació emergent jove oferint un espai de reflexió tal com s’imagina, es crea i s’enriqueix amb noves formes d’hibridació cultural. En forma de residències artístiques, reunions virtuals, exposicions itinerants i accions culturals, el projecte pretén ajudar a crear ponts entre les diferents identitats i territoris que conformen l’euroregió; establint nous punts de reflexió que sorgiran a través de la trobada i l’intercanvi artístic i cultural sobre qüestions migratòries i frontereres “Constel·lacions Mirades Intermediterrànies” també vol promoure el format virtual com a fet normalitzador en el context actual de crisi sanitària.


compartir ubicació

Cap de fila :  MERITXELL YANES FONT     

Socis :

Durada : del 19/06/2020 al 31/12/2021

Subvenció Euroregió : 10 000 €

Descripció : Constel·lacions Mirades Intermediterrànies ”és un projecte de cooperació territorial euroregional en l’àmbit artístic i cultural que té com a objectiu estimular l’intercanvi i la projecció de joves artistes emergents residents al territori català, occità i balear a través de la creació de fotografies o audiovisuals que tractin la migració i qüestions frontereres en el context mediterrani. Convençuda del paper de la imatge com a vector de transformació, Constel·lacions vol donar suport i promoure la creació emergent jove oferint un espai de reflexió tal com s’imagina, es crea i s’enriqueix amb noves formes d’hibridació cultural. En forma de residències artístiques, reunions virtuals, exposicions itinerants i accions culturals, el projecte pretén ajudar a crear ponts entre les diferents identitats i territoris que conformen l’euroregió; establint nous punts de reflexió que sorgiran a través de la trobada i l’intercanvi artístic i cultural sobre qüestions migratòries i frontereres “Constel·lacions Mirades Intermediterrànies” també vol promoure el format virtual com a fet normalitzador en el context actual de crisi sanitària.


AFFLUENTS

Cap de fila :  ASSOCIACIÓ GESTIÓ INTEGRAL SERVEIS SOCIOCULTURALS IDEA        

Socis :

Durée : del 14/10/2020 al 14/10/2021

Subvenció Euroregió : 10 000 €

Descripció : Les quatre associacions associades organitzaran intercanvis culturals i creatius entre Catalunya, Occitània i les Illes Balears per promoure la iniciativa personal, la creativitat, la competència social i l’esperit d’emprenedoria basats en l’experiència i l’experimentació de l’art i el procés creatiu de la comunitat. Fomentaran la projecció de joves artistes i contribuiran a la digitalització de continguts artístics. S’organitzarà una residència artística a Mallorca, a la seu de PB2, per exposar i ampliar aquesta obra al Festival RZM, a Girona, seu de PB1. El PB3 organitzarà reunions en els dos esdeveniments i farà seguiments de camins artístics, així com organitzarà presentacions d’aquesta obra a llocs propers a Perpinyà. La mateixa idea es repetirà els anys següents, fent rotacions, de manera que serà en altres llocs on tindran lloc les residències artístiques, per tal de maximitzar l’intercanvi cultural entre les 3 regions.      


D(is)-D(ance)

Cap de fila : KDANSE         

Socis :

Durada : del 01/11/2020 al 31/12/2021

Subvenció Euroregió : 11 000 €

Descripció : Distance Dance: una plataforma de creació de xarxes. El projecte D(is) T-D (ance) proposa crear noves dramatúrgies per a les arts escèniques, i en particular per a la dansa, basades en l’ús d’internet. Els anomenem espectacles de cable. Les imaginem com a actuacions de dansa realitzades en directe i simultàniament entre diversos espais distants. El públic pot assistir-hi en directe en un espai “convencional” o a través d’Internet.


Circulació per Catalunya, Occitània i Illes Balears de músics joves

Cap de fila : MUSICA ANTIGA DELS PIRENEUS    

Socis :

Durada : del 01/07/2021 al 31/08/2022

Subvenció Euroregió : 11 000 €

Descripció :


MISSIONS PHOTOGRAPHIQUES TRANSFRONTALIERES

Cap de fila : INSTITUT PYRENEES DE LA PHOTOGRAPHIE

Socis :

Durada : del 01/03/2021 al 31/11/2021

Subvenció Euroregió : 11 000 €

Descripció : En un context difícil que requereix la mobilització de tothom per al compromís d’una (re) construcció econòmica i social postcovida, les missions fotogràfiques com les realitzades en el seu moment pel DATAR apareixen avui com a compromisos necessaris i útils per (re) qüestionar-se en una dimensió regenerativa, els recursos futurs dels territoris pirinencs en una dimensió transfronterera, prospectiva i multicultural. La proposta d’una missió fotogràfica sobre qüestions de l’aigua a escala de l’Euroregió (Occitània, Catalunya, Illes Balears) ens sembla probable que aporti nova llum sobre els territoris pirinencs, en particular al voltant de l’adaptació de les economies.


Le cours de l’eau, la cour et l’eau

Cap de fila : LA CUISINE

Socis :

Durada : del 16/04/2021 al 01/11/2021

Subvenció Euroregió : 11 000 €

Descripció : Treballar el tema de l’aigua. Aquest tema permet abordar l’arquitectura i l’art contemporani pel que fa a qüestions climàtiques i vincular-lo al programa general de La cuisine: “” Reconciliació “”. Avui sorgeix la qüestió de la reconciliació entre natura i cultura, com els humans, els artistes, els dissenyadors, els arquitectes, els habitants, les persones, reconstruirem la nostra relació amb els éssers vius, amb quines aliances crearem, sòls, terra, plantes, arbres, , els no humans ja no es troben en una relació d’explotació sinó de col·laboracions i intercanvis? A escala macro, l’art ens pot ajudar a conciliar el centre de l’art i el disseny, un tòtem de la modernitat, amb el seu entorn? Avui volem crear a Nègrepelisse un camp de proves per a la reconciliació. En un triple gest, qüestionarem els temes relacionats amb la crisi climàtica i la relació de La cuina al seu territori mitjançant invitacions a artistes, investigadors, agricultors, cuiners, associacions locals, dissenyadors i estudiants.

Written by: admin

Rate it

Previous post


Similar posts

labelUncategorized today14 d'abril de 2021

Ajut Covid Cultura

Suport als joves creadors en la producció cultural del futur i promoció de la digitalització dels continguts artístics. Fomentar la projecció dels artistes joves Contribuir a la digitalització dels continguts artístics Promoure les noves expressions artístiques sorgides com a resposta a la situació derivada de la crisi sanitària Veure projectes. Música, cançons, dansa, patrimoni tradicional [...]

Llegir més

logo-euroregio-pm-