Cultura i joventut

Background

Aquest eix estratègic, clau de volta de la creació de l’Euroregió Pirineus Mediterrània – i més especialment des del 2010, any en què es va presentar la primera convocatòria de subvencions culturals – s’ha estructurat al voltant de dos objectius principals entre el 2017 i el 2020.

  • D’una banda, l’objectiu era enfortir la cohesió i la integració social dels tres territoris, en particular entre els joves;
  •  D’altra banda, s’ha optat per desenvolupar una visió d’una cultura renovada i dinàmica, oberta a l’exterior i respectuosa amb el seu passat, confiant sempre en actors culturals alhora que els ofereix una perspectiva europea.

Al 2019, la convocatòria cultura euroregional ha estat premiada per l’Associació de Regions Frontereres Europees (ARFE) amb un guardó especial pel foment, a llarg termini, de la cooperació fronterera.

Pel full de ruta 2030, l’Euroregió impulsará una cultura forta amb identitat euroregional mediterrània gràcies a:

  • una visió prospectiva de l’Euroregió gràcies a una cultura compartida i innovadora;
  • les llengües euroregionals valorades així com les noves cultures; 
  • un territori obert a altres cultures i altres territoris.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, l’Euroregió segueix apostant en convocatories específiques pel suport de la economia cultural euroregional.

Desprès d’11 anys de convocatòries, al 2020 se n’ha fet una específica per ajudar els joves creadors a fer front a la crisis Covid, i segurament es mantindrà pels propers anys aquest suport al sector cultural euroregional.

logo-euroregio-pm-