L’Euroregió és un territori sostenible que preserva els seus recursos i es prepara pels reptes del canvi climàtic (adaptació i mitigació) pel 2030.
L’Euroregió és un territori sostenible que preserva els seus recursos i es prepara pels reptes del canvi climàtic (adaptació i mitigació) pel 2030.
Let’s Clean Europe (LCUE) és una Jornada euroregional de recollida de residus, dins del programa europeu Netegem Europa en el Dia Mundial per a la neteja del nostre planeta.
Aquesta jornada es veurà amb la presència de representants polítics i territorials de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Regió Occitània, i el suport dels centres Europe Direct Pyrénées, Girona i Centre Balears Europa.
Vídeo LCUE 2021 (CAT)
Vídeo Sensibilització a la contaminació pels plàstics a la Mediterrània (CAT/FR)
Programes de la jornada LCUE 2024: Catalunya – Illes Balears – Occitània
Resultats: Nota de premsa – Galeria de fotos
Aquí podeu consultar un article publicat pel Col·legi Marcel Pagnole de Serignan després de la sessió en visioconferència d’agrupació dels resultats de l’acció Let’s Clean Up Europe entre els centres escolars dels tres territoris de l’Euroregió que van participar en aquesta iniciativa el 4 d’octubre de 2O24.
RESULTATS de l’acció LCUE 2023 – Nota de premsa – Galeria de fotos
Programes de la Jornada LCUE 2023 : Catalunya – Illes Balears – Occitània
Segueix l’acció a les nostres xarxes socials : Facebook – Twitter – Instagram – LinkedIn
També podràs seguir l’accio des del nostre canal de YouTube
_Consulta el programa Catalunya
_Consulta el programa Regió d’Occitània
_Consulta el programa Illes Balears
Els Consells Econòmics i Socials (CES) han de jugar un paper d’harmonització i de dinamització, que haurà de traduir-se en accions comunes al llarg dels propers mesos, sobretot a nivell del medi ambient i de l’economia circular i solidària. Els agents de l’EPM treballen conjuntament amb els CES dels seus tres membres per teixir lligams entre ells per tal d’avançar en aquest sentit. Els organismes implicats són el Conseil Economique, Social et Environnemental régional (CESER) Occitanie, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CESIB).
La col·laboració entre els CES i l’EPM se centra en posar l’accent en l’aspecte mediambiental de la contaminació de plàstics a la Mediterrània, per organitzar plegats un col·loqui que se celebrarà el 29 de setembre del 2022 a Montpeller, en el marc del Fòrum Le Monde Nouveau. Aquest esdeveniment international insistirà en la importància de l’economia circular i la protecció del medi ambient, en especial el marítim.
Obrir / Descarregar el Document de presentació (CAT)
Obrir / Descarregar el PROGRAMA de l’esdeveniment (CAT) | Indicacions accés/allotjament (CAT)
Per seguir l’esdeveniment en persona a Montpeller, us podeu registrar al web de Le Monde Nouveau. També es podrà seguir tota la jornada en streaming, en francès, anglès o català.
El llançament de l’esdeveniment es va fer el 07/09/22 a Villeneuve lès Maguelone: vegeu la nota de premsa (CAT).
Amb el recolzament de:
Amb la participació de:
L’Euroregió és un territori que preserva en primer lloc la seva biodiversitat.
Per tal de continuar en aquesta direcció, s’haurà:
L’Euroregió és també un territori que preserva els seus recursos :
Per fi, l’Euroregió buscarà la sobirania energètica al 2030 pel seu territori gràcies a la transició energètica: