Notes de premsa

Sync-Up, guanyadors del Premi Euroregional de la Innovació Turística –Miro in Cube 2020

Background

Miro in Cube és una hackathóeuroregional de 56 hores durant la qual diferents equips conceben una solució turística de forma simultània a Perpinyà, Barcelona i Palma. La final del concurs, d’abast euroregional,ha tingut lloc a la Sala Damm del Barcelona Tech City

El Premi Euroregional de la Innovació Turística, dotat amb 5.000€ per desenvolupar el projecte seleccionat, distingeix una solució de les 9 que arriben a la final –3 per territori: Illes Balears, Catalunya i Occitània. L’hackathó ha tingut lloc aquest cap de setmana

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és un projecte polític de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. Actualment en són membres la Regió d’Occitània, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, que n’exerceix la presidència rotatòria des del febrer del 2019

Concebuda a Perpinyà, Sync-Up és la proposta guanyadora del Premi Euroregional de la Innovació Turística –Miro in Cube 2020. L’objectiu de Sync-Up és el recompte de persones,en temps real,a través del reconeixement facial. D’aquesta manera, diverses institucions culturals i turístiques, com els museus, podran controlar millor el flux de persones i proposar alternatives als visitants. Prèviament, en las competicions locals, els finalistes havien estat:

  • Perpinyà: Sync-Up, Prix Trip iAssistravel.
  • Barcelona: Ecofriendly, Local Amic i Local Experience.
  • Palma: Ecoloop, Smartmove i WINDD.

Aquesta tarda s’ha celebrat, a la Sala Damm del Barcelona Tech City, la final euroregional de la tercera edició de l’hackathó Miro in Cube, que va començar divendres i que s’ha dut a terme de forma simultània a Perpinyà, Barcelona i Palma.

A la final, cada territori ha estat representat per tres finalistes. És a dir, tres per les Illes Balears, tres per Catalunya i tres per Occitània. L’equip vencedor de la final euroregional ha rebut 5.000€en concepte de prestació de serveisper desenvolupar la seva proposta de solució innovadora.

L’Euroregió ha estat representada pel seu director general, Xavier Bernard-Sans; per la directora general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, Núria Riera; pel director general de Modernització i Administració Digital de les Illes Balears, Ramon Roca; pel director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent; i pel director de Turisme i Termalisme de la Regió Occitània, Igor Knibiehly.

La temàtica d’aquesta edició ha gravita al voltant de l’aplicació de la intel·ligència artificial al sector del turisme. En aquest sentit, els equips que han participat a la tercera edició de Miro in Cube han hagut de desenvolupar solucions innovadores per donar resposta a reptes que vinculen sectors com el desenvolupament sostenible, la cultura o l’accessibilitat i el turisme.

El Premi Euroregional a la Innovació ha estat atorgat per un jurat internacional amb representació dels tres territoris que conformen l’EPM.

A banda del suport econòmic, que s’eleva als 15.000€, l’Euroregió també ha aportat la seva expertesa en les sessions de coaching presencial realitzades a Perpinyà i a distància –a través de l’aplicació MIC.

El concurs Miro in Cube és un certamen obert a tothom. Per inscriure-s’hi, només cal tenir una idea, un projecte o desitjar formar part d’un equip a qui voler aportar les seves habilitats.

Podeu trobar més informació al web www.miroincube.eu

 


Descàrregues:

Nota de premsa

Written by: admin

Rate it

logo-euroregio-pm-