Notes de premsa

LET’S CLEAN UP EUROPE, jornada de sensibilització i recollida de residus a l’Euroregió

Background

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània coordina una jornada conjunta de recollida de residus en els tres territoris que la componen: les Illes Balears, Catalunya i la Regió d’Occitània.

Simultàniament, en tres parcs naturals litorals, voluntaris es mobilitzaran el dia 18 de setembre per a una acció de neteja i de sensibilització, que també permetrà fer arribar les propostes de mesures preventives als càrrecs electes concernits de cada regió.

Des de fa uns anys, s’organitzen accions de recollida de residus a zones naturals pels membres de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM), cadascun al seu territori, dins del programa europeu Let’s clean up Europe (LCUE). Aquest any i per primera vegada, seguint els objectius marcats pel seu nou full de ruta, l’Euroregió ha volgut coordinar un dia comú de recollida de residus en un lloc costaner pertanyent a un parc natural de cada regió, emmarcant-se en el Dia mundial de neteja del nostre planeta.

Així, el matí del dissabte 18 de setembre, les persones voluntàries vindran a les zones seleccionades dels parcs naturals del Delta de l’Ebre (Catalunya), Reserva natural de s’Albufereta (Illes Balears) i PNR de la Narbonnaise (Occitània). Seran supervisades per les agències i autoritats responsables, que els proporcionaran l’equip necessari (guants, bosses, etc.) i els explicaran els diferents tipus de residus a recollir i caracteritzar. Vidres, plàstics, llaunes, burilles, xarxes de pescar… Residus abandonats pels usuaris d’aquests espais, retornats pel mar o fins i tot desplaçats pel vent.

Diferents càrrecs polítics i territorials seran presents a cada lloc, en particular el Sr. Didier CODORNIOU, Primer Vicepresident de la Regió d’Occitània, responsable de la Mediterrània, Sra. Agnès LANGEVINE, 2a Vicepresidenta, responsable del Clima, Pacte verd i Habitatge sostenible, en representació de la presidència occitana de l’Euroregió; la Sra. Rosario Sánchez, Consellera d’Hisenda i Relacions exteriors i el Sr. Miquel MIR, Conseller de Medi ambient i Territori de les Illes Balears; així com els Srs. Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya i Jesús Gómez, Director territorial del Departament d’Acció climàtica a les Terres de l’Ebre, en representació de la Generalitat de Catalunya. Al final de l’acció, les voluntàries podran informar de les seves observacions i propostes sobre la preservació dels espais naturals, amb l’objectiu de sensibilitzar els actors de tots els nivells sobre la necessitat, no només de gestionar el destí dels residus no desitjats (tant a través de la informació com mitjançant equipaments adequats), sinó també de reduir prèviament la producció de residus.

La jornada euroregional LCUE serà objecte d’una campanya a les xarxes socials i a la premsa de les tres regions membres i permetrà publicar un vídeo dirigit a sensibilitzar joves i no tant joves sobre accions relacionades amb el medi ambient – en particular dins del marc del Pacte Verd europeu – dins de l’Euroregió, com a pilar de cooperació transversal.

Més informació serà disponible al lloc web de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i a les seves xarxes socials: FacebookTwitterInstagramLinkedIn i al canal YouTube.

 


Descarregar:

Nota de premsa (pdf) CAT
Communiqué de presse (pdf) FR

LCUE_Catalunya
LCUE_Balears
LCUE_Occitanie

 

Written by: Maïna Gautier

Rate it

Previous post

logo-euroregio-pm-